23/06/2024 23/06/2024 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νόρθκοουτ, μετέβη χθες στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Footscray, της Ελληνικής Κοινότητος Μελβούρνης, και χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό της εορτής, πλαισιούμενος από τον ιερό Κλήρο της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νόρθκοουτ. Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος διαβίβασε στο εκκλησίασμα τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας...
23 Ιουνίου, 2024 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2024 - 14:36

Νόρθκοουτ: Ο Επίσκοπος Κερασούντος στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Footscray

Διαδώστε:
Νόρθκοουτ: Ο Επίσκοπος Κερασούντος στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Footscray

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νόρθκοουτ, μετέβη χθες στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Footscray, της Ελληνικής Κοινότητος Μελβούρνης, και χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό της εορτής, πλαισιούμενος από τον ιερό Κλήρο της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νόρθκοουτ.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος διαβίβασε στο εκκλησίασμα τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Επιπλέον, μίλησε στους πιστούς για το Ψυχοσάββατο και εξήγησε τον διπλό χαρακτήρα του: «Μας καλούν οι κεκοιμημένοι να προσευχηθούμε για αυτούς, αλλά μας καλούν και να θυμηθούμε ότι ο θάνατος δεν είναι μακριά, και ότι θα μας συναντήσει κι εμας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Και πώς ετοιμαζόμαστε κατάλληλα; Μόνο με τη συμμετοχή στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, που είναι καρπός του Παναγίου Πνεύματος».

Κατακλείοντας, ο Επίσκοπος Κερασούντος τόνισε ότι για έναν άνθρωπο πιστό είναι κάθε μέρα Πεντηκοστή. «Κάθε θαύμα, κάθε ανατολή του ήλιου είναι Πεντηκοστή», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να αφήνουμε τους εαυτούς μας ελεύθερους, να μας καθοδηγεί το Άγιο Πνεύμα προς τη σωτηρία».

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων