21/08/2020 21/08/2020 Με τις ευλογίες και ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.Μακαρίου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, το οποίο βρίσκεται στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Βουνού, στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας, έχει φτάσει στα τελικά στάδια της κατασκευής του. Όπως αναφέρει το vema.com.au, το κυρίως μέρος του ναού ολοκληρώθηκε, ενώ τα εκκλησιαστικά αντικείμενα που...
21 Αυγούστου, 2020 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2020 - 9:06

Ολοκληρώνεται το παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου στην Πέρθη

Διαδώστε:
Ολοκληρώνεται το παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου στην Πέρθη

Με τις ευλογίες και ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.Μακαρίου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, το οποίο βρίσκεται στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Βουνού, στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας, έχει φτάσει στα τελικά στάδια της κατασκευής του.

Όπως αναφέρει το vema.com.au, το κυρίως μέρος του ναού ολοκληρώθηκε, ενώ τα εκκλησιαστικά αντικείμενα που θα τοποθετηθούν εντός του ναού αναμένονται να φθάσουν από την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας Covid-19, η αποστολή των αντικειμένων καθυστέρησε, όμως το Μοναστήρι πρόσφατα επικοινώνησε με τους κατασκευαστές στην Θεσσαλονίκη και ενημερώθηκε ότι σύντομα θα αποσταλούν, με αναμενόμενη παραλαβή πριν τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι το παρεκκλήσι έχει κατασκευαστεί σε ρυθμό βυζαντινό, σύμφωνα με τη μορφή του Καθολικού της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους.

Η κατασκευή του παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου κατέστη δυνατή μετά από μεγάλη δωρεά του Καστελλοριζιού κ. Νικόλαου Κακούλα, ο οποίος κάλυψε όλο το ποσό κατασκευής του ναού στη μνήμη της συζύγου του Αναστασίας.

Φωτογραφίες: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων