27/09/2024 27/09/2024 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου η νεοϊδρυθείσα αγγλόφωνη ενορία του Αγίου Παντελεήμονος στην Αδελαΐδα υποδέχθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2024, επτά νεοφώτιστους ανθρώπους (πέντε ενήλικες και δύο παιδιά) στην Πίστη. Ήταν οι πρώτες βαπτίσεις νεοφωτίστων για την ενορία. Οι επτά βαπτίσεις, μαζί με μία ακόμη βάπτιση νεαρού ενήλικα από την ενορία...
27 Σεπτεμβρίου, 2024 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2024 - 11:28

Ομαδικές βαπτίσεις στην Ιερά Επισκοπή Αδελαΐδος

Διαδώστε:
Ομαδικές βαπτίσεις στην Ιερά Επισκοπή Αδελαΐδος

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου η νεοϊδρυθείσα αγγλόφωνη ενορία του Αγίου Παντελεήμονος στην Αδελαΐδα υποδέχθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2024, επτά νεοφώτιστους ανθρώπους (πέντε ενήλικες και δύο παιδιά) στην Πίστη. Ήταν οι πρώτες βαπτίσεις νεοφωτίστων για την ενορία. Οι επτά βαπτίσεις, μαζί με μία ακόμη βάπτιση νεαρού ενήλικα από την ενορία της του Θεού Σοφίας, τελέστηκαν στον Αρχιεπισκοπικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Όπως και με την ενορία του Αγίου Σωφρονίου του Έσσεξ πριν από περίπου δύο χρόνια, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, έδωσε την ευλογία του για την ίδρυση της ενορίας Αγίου Παντελεήμονος ως δεύτερης αγγλόφωνης ενορίας στην Αδελαΐδα, και ως ζωντανής έκφρασης εσωτερικής ιεραποστολής και αγαπητικής προσεγγίσεως των πιστών. Οι δυο ενορίες, κείμενες σε αντίθετα γεωγραφικώς σημεία της πόλεως, καλύπτουν μεγάλο μέρος της μητροπολιτικής Αδελαΐδος. Από την επανίδρυση της την παραμονή των Χριστουγέννων 2023, πλέον ως αγγλόφωνου, η ενορία Αγίου Παντελεήμονος προσήλκυσε έναν σταθερό αριθμό 40-50 εκκλησιαζομένων κάθε Κυριακή. Πρόκειται περί σημαντικού αριθμού, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι ο ναός έχει χώρο για 40 μόνον καθίσματα. Πολλοί εκ του εκκλησιάσματος είναι ελληνικής καταγωγής, των οποίων πρώτη – σε μερικές περιπτώσεις, μόνη – γλώσσα είναι η αγγλική, ενώ άλλοι είναι μη ελληνικής καταγωγής κατηχούμενοι ή αναζητούντες την Αλήθεια.

Τα μυστήρια τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αδελαΐδος κ. Σιλουανός, βοηθούμενος από τους ιερατικώς προϊσταμένους των ενοριών της του Θεού Σοφίας και Αγίου Παντελεήμονος, πρεσβυτέρων Ιωάννου Σαριδάκη και Ιερεμίου Krieg, αντιστοίχως. Οι νεοφώτιστοι της ενορίας Αγίου Παντελεήμονος προέρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα, ο καθένας με την προσωπική του μοναδική και όμορφη ιστορία: ένας πρώην αγγλικανός ιερέας με τη σύζυγό του (οι οποίοι, αμέσως μετά το μυστήριο της βαπτίσεως, ενώθηκαν διά του μυστηρίου του γάμου) και τα δυο παιδιά τους, μια μητέρα με τον έφηβο γιο της, προερχόμενοι από την προτεσταντική «Εκκλησία εν τη Ενώσει – Uniting Church», κι ένας νεαρός άντρας χωρίς άλλη θρησκευτική καταγωγή. Η ιστορία του νεοφωτίστου της ενορίας της του Θεού Σοφίας είναι ιδιαιτέρως συγκινητική. Έχοντας χάσει την όρασή του σ’ ένα τραγικό δυστύχημα πριν από λίγο καιρό, ο Θεός του χάρισε το δώρο της πνευματικής οράσεως, που, μέσω της συναναστροφής του με τον Ορθόδοξο φροντιστή του, τον οδήγησε στο ταξίδι προς την Ορθόδοξη Πίστη και την βάπτισή του (με ανάδοχο τον φροντιστή του) στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ποικιλομορφία αυτή προσώπων και ιστοριών αποτελεί μαρτυρία της καθολικής απήχησης της Ορθοδόξου Πίστεως.

Η εσωτερική ιεραποστολή της ενορίας Αγίου Παντελεήμονος (και, γενικότερα, της Ιεράς Επισκοπής Αδελαΐδος) είναι διαρκής. Ήδη, υπάρχουν κι άλλοι αναζητητές της Αλήθειας, που επισκέπτονται την ενορία, και που μπορεί να γίνουν κατηχούμενοι και, τελικά, να δεχτούν το Άγιο Βάπτισμα.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων