14/07/2023 14/07/2023 Στη Βυζαντινή Αγιογραφία μυήθηκε η Νεολαία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote στη Βικτώρια, στο πλαίσιο σχετικής Ημερίδας που διοργανώθηκε στην Ενορία της Υπαπαντής του Κυρίου Coburg. Στην ημερίδα παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, ο οποίος, αφού διαβίβασε σε όλους τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, τόνισε...
14 Ιουλίου, 2023 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2023 - 12:33

Στη Βυζαντινή Αγιογραφία μυήθηκε η νεολαία στη Βικτώρια της Αυστραλίας

Διαδώστε:
Στη Βυζαντινή Αγιογραφία μυήθηκε η νεολαία στη Βικτώρια της Αυστραλίας

Στη Βυζαντινή Αγιογραφία μυήθηκε η Νεολαία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote στη Βικτώρια, στο πλαίσιο σχετικής Ημερίδας που διοργανώθηκε στην Ενορία της Υπαπαντής του Κυρίου Coburg.

Στην ημερίδα παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, ο οποίος, αφού διαβίβασε σε όλους τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, τόνισε τη σημασία των ιερών Εικόνων και τον καθοριστικό ρόλο τους στην λατρεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας. «Τα εικονίσματα μάς δείχνουν την αιωνιότητα, μας λένε τι μπορούμε να γίνουμε κι εμείς εάν η ζωή μας είναι αφιερωμένη στον Χριστό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο π. Λεωνίδας Ιωάννου, ο οποίος κατέχει γνώσεις της τέχνης της Αγιογραφίας και ήταν ο κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας, έδωσε έμφαση στην ιστορική εξέλιξη της τέχνης και στην θεολογική της σημασία.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και σε πρακτικό επίπεδο την τέχνη της Αγιογραφίας.

ΠΗΓΗ: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων