27/06/2024 27/06/2024 Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των εκατό ετών από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, διοργανώθηκε στο Σύδνεϋ μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη μαθητιώσα νεολαία της Ομογένειας, με τη συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, των τριών Ελληνορθοδόξων Κολλεγίων της (Αγίου Σπυρίδωνος, Αγίων Πάντων και Αγίας Ευφημίας), της Ελληνικής Πολιτείας, δια του Γενικού Προξενείου στο Σύδνεϋ,...
27 Ιουνίου, 2024 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2024 - 11:45

Σύδνεϋ: Μαθητές εμβάθυναν στον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τις φορεσιές του Λυκείου Ελληνίδων

Διαδώστε:
Σύδνεϋ: Μαθητές εμβάθυναν στον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τις φορεσιές του Λυκείου Ελληνίδων

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των εκατό ετών από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, διοργανώθηκε στο Σύδνεϋ μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη μαθητιώσα νεολαία της Ομογένειας, με τη συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, των τριών Ελληνορθοδόξων Κολλεγίων της (Αγίου Σπυρίδωνος, Αγίων Πάντων και Αγίας Ευφημίας), της Ελληνικής Πολιτείας, δια του Γενικού Προξενείου στο Σύδνεϋ, και του Λυκείου Ελληνίδων Σύδνεϋ.

Οι παραδοσιακές φορεσιές που διαθέτει το Λύκειο Ελληνίδων, αποτέλεσαν πηγή γνώσεων για τους μαθητές και τις μαθήτριες γύρω από την ιστορία, τη γεωγραφία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της πατρίδας.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, ο οποίος μετέφερε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, καθώς επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, ο οποίος τόνισε στα ελληνόπουλα τη σημασία της διατήρησης ισχυρών δεσμών με την ελληνική κληρονομιά τους και με την ελληνική γλώσσα.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων