Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
02 Οκτωβρίου, 2024

Συνάντηση του Επισκόπου Βρισβάνης με τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες της Κουινσλάνδης

Διαδώστε:

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βρισβάνης κ. Βαρθολομαίος συγκάλεσε σύσκεψη των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων της Κουινσλάνδης.

Επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων της Πολιτείας μετά την εκλογή του Θεοφιλεστάτου κ. Βαρθολομαίου ως πρώτου Επισκόπου Βρισβάνης.

Ο Θεοφιλέστατος καταρχάς μετέφερε στις εκπροσώπους των Φιλοπτώχων την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου και, εν συνεχεία, τις ενημέρωσε για την επικείμενη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Κουινσλάνδη, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με την ευκαιρία και της διεξαγωγής του Συνεδρίου Νεολαίας της Ιεράς Επισκοπής Βρισβάνης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην προσεχή Αποστολική Επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αυστραλία, μια επίσκεψη που, όπως επισήμανε, έχει μεγάλη σημασία και προκαλεί άπλετη χαρά στο ελληνορθόδοξο ποίμνιο της πέμπτης ηπείρου.

Έπειτα, συζητήθηκαν διοικητικά θέματα και μελλοντικές πρωτοβουλίες, ενώ στο τέλος ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τις κυρίες των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων, εκ μέρους του Ποιμενάρχη τους, όχι μόνο για την παρουσία τους αλλά για όλες τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλουν στη διακονία της Εκκλησίας.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας εκτάκτων περιστάσεων, πολλές εκπρόσωποι Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων δεν μπόρεσαν να έχουν φυσική παρουσία στη συνάντηση και συμμετείχαν διαδικτυακά, μέσω zoom.

Πηγή: vema

Διαδώστε: