Αρχιεπισκοπή Κρήτης
21 Μαΐου, 2024

58η επέτειος Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Τίτου

Διαδώστε:

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, εορτάστηκε με λαμπρότητα η 58η επέτειος της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Τίτου πρώτου Επισκόπου Κρήτης.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Τίτου στο Ηράκλειο, τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο οποίος κόμισε τις Ιερές Κάρες των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων εκ Ρεθύμνης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Γεώργιου Χριστόπουλου και την εις Διάκονον χειροτονία του π.Ιωάννη Ξιφανταράκη. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Πρόδρομος.

Μεταξύ άλλων, παρεβρέθησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων καθώς και πλήθος πιστών.

Διαδώστε: