Αρχιεπισκοπή Κρήτης
09 Αυγούστου, 2024

Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος: Παρανοϊκό γεγονός πυρκαγιές και εμπρησμοί

Διαδώστε:

Το μήνυμα ότι οι πυρκαγιές και μάλιστα όταν μπαίνουν από ανθρώπινο χέρι γεννούν απογοήτευση και προσθέτουν περισσότερα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα των ανθρώπων ενώ μπορούμε να ζούμε όμορφα έστειλε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος.

 

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Κρήτης αναφέρθηκε και στο Δεκαπενταύγουστο και την εορτή της Παναγίας και στην αισιοδοξία που εκπέμπει σε όλο τον κόσμο.

 

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει γίνει στο Ρέθυμνο αλλά στεναχωριέμαι και διαμαρτύρομαι εσωτερικά όταν κάθε φορά βρίσκεται κάποιος ο οποίος έχει κάνει εμπρησμό, έχει βάλει το χεράκι του για να γίνει όλο αυτό το παρανοϊκό, στη κυριολεξία παρανοϊκό θέαμα, μπροστά στα μάτια των ανθρώπων που μόνο απογοήτευση γεννά και είναι ότι δεν θέλαμε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να έρθει να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που έχουν σωρευθεί στους ανθρώπους, όπως η οικονομική κρίση, η δυσπραγία, η ανέχεια, η λειψυδρία” επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

 

Και συνέχισε: “Όλα αυτά δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους, θέλουμε να είμαστε διαρκώς κοντά στους ανθρώπους μας και ηθικά και υλικά και βλέπουμε πόσο δύσκολα είναι όταν έρχονται να προστεθούν εκ του μη όντως, προβλήματα νέα στα ήδη υπάρχοντα”.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αναφέρθηκε και στους πολέμους στη γειτονιά μας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον προβληματίζουν καθώς βρισκόμαστε στη δίνη αυτών των πολέμων που έρχονται κοντά μας κάνοντας έκκληση για ειρήνη.

 

Παράλληλα έστειλε και ένα αισιόδοξο μήνυμα με αφορμή του “Πάσχα του καλοκαιριού” την εορτή της Παναγίας.

 

Η Παναγία είναι μάνα του Εσταυρωμένου αλλά και όλων των σταυρωμένων ανθρώπων και τούτη την περίοδο έχουμε πολλούς σταυρωμένους με δύσκολους σταυρούς. Η Παναγία μας να δώσει δύναμη, υγεία, να συμπορευόμαστε στη ζωή, αναγνωρίζοντας ο ένας την αξία και τα χαρίσματα του άλλου και ας τα βάζουμε όλα μαζί για την πρόοδο του τόπου, όλων και κατ επέκταση του καθένα προσωπικά. Ας χαρούν όλοι αυτές τις ημέρες, να βγουν από το καβούκι τους και να περάσουν καλά ξεφεύγοντας για λίγο από τα προβλήματα” κατέληξε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης.

 

Ακούστε τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στο Ράδιο Κρήτη

 

Στο Ράδιο Κρήτη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ευγένιος by ekriti newsportal

 

Πηγή: ekriti.gr

 

Διαδώστε: