Αρχιεπισκοπή Κρήτης
17 Φεβρουαρίου, 2022

Αύριο η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης

Διαδώστε:

Κυρίαρχο θέμα στην πρώτη Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, υπό την προεδρία του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, που συγκαλείται αύριο, θα είναι η πλήρωση της θέσης του Σεβ. Mητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την οποία κατείχε ο ίδιος πριν εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα καταρτιστεί το τριπρόσωπο και στη συνέχεια από αυτό θα προκύψει η εκλογή του νέου Μητροπολίτη.

Εκτός από την πλήρωση της κενής θέσης στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, θα συζητηθούν και θέματα διοικητικής φύσεως, Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθούν οι νέοι δασικοί χάρτες και το πώς επηρεάζουν τις Μητροπόλεις της Κρήτης. Ακόμα, πιθανότατα θα τεθεί και το ζήτημα των οργανικών θέσεων των κληρικών.

Τι δε θα συζητηθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «Νέα Κρήτη», δε θα συζητηθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν εξαιτίας των σεισμών σε Ιερούς Ναούς, που εντάσσονται στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Κρήτης, στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου και στην Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας. Πιθανώς θα τεθούν κάποια υπηρεσιακά υπομνήματα για την κατάσταση των ναών, αλλά δε θα υπάρξει ουσιώδης διάλογος γύρω από την αντιμετώπιση των ζημιών των ναών.

 

Διαδώστε: