Αρχιεπισκοπή Κρήτης
05 Οκτωβρίου, 2024

Εκδήλωση μνήμης για τον παπά Γιάννη Μαρκάκη παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:

Μια εκδήλωση μνήμης στον μακαριστό παπά Γιάννη Μαρκάκη πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης την περασμένη Κυριακή από τα πνευματικά του παιδιά, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου όπου παραβρέθηκε και ο επίσκοπος Κωνσταντιανής κ Κοσμάς.

Την εκδήλωση συντόνισε δια της αφήγησής της η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν άνθρωποι που αγάπησαν τον παπά Γιάννη, πνευματικά του παιδιά και συνοδοιπόροι του στο φιλανθρωπικό του έργο.

Ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Φεργαδιώτης εκτέλεσε μουσικά κομμάτια τα οποία συντρόφευαν επί δεκαετίες όλες τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε ο μακαριστός.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα βίντεο το οποίο προετοίμασαν τα πνευματικά του παιδιά με στιγμές από την διαδρομή του ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος αλλά και ο Επίσκοπος Κωνσταντιανής κ. Κοσμάς μίλησαν για τον Πάπα Γιάννη και τον έργο του αφού και οι δυο συμπορεύθηκαν μαζί του ως λαϊκοί και αργότερα ο καθένας από την δική του ποιμαντική φροντίδα.

Τα παιδιά του παπά Γιάννη Κώστας και Μαρία Μαρκάκη καλωσόρισαν κι ευχαρίστησαν όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση για τη μνήμη του αγαπημένου τους πατέρα ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκαναν και στον θεοφιλέστατο Κωνσταντιανής κ. Κοσμά που ήρθε από το Κολουέζι του Κογκό για τον πνευματικό του πατέρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος κλείνοντας την εκδήλωση μίλησε από καρδιάς για τον παπά Γιάννη που ήταν δίπλα του από τα νεανικά του χρόνια και για όλα όσα έζησε κοντά του.

Δείτε εδώ όλη την εκδήλωση:

Δείτε την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου:

Δείτε την ομιλία του Επισκόπου Κωνσταντιανής κ. Κοσμά:

Διαδώστε: