Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης δημοσίευσε ενημερωτικό φυλλάδιο προς το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας της Κρήτης με αφορμή το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τον λεγόμενο γάμο ομόφυλων ζευγαριών.
«Ο γάμος για τη Χριστιανική πίστη είναι ιερό μυστήριο ένωσης ανδρός και γυναικός και αυτό ανάγεται στη σχέση Χριστού και Εκκλησίας», αναφέρεται στο φυλλάδιο.
«Για την Χριστιανική πίστη, ο ιερός θεσμός της οικογένειας συνδέεται άμεσα με τα διακριτά πρότυπα του ατέρα και της μητέρας, όπως επιβεβαιώνει η θειϊκή εντολή “Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου”, και τούτο το παιδί έχει αναφορά σε αυτούς. Ο οποιοσδήποτε ουδέτερος προσδιορισμός των σχέσεων αυτών καταλύει τον φυσικό δεσμό της οικογένειας, αναδεικνύοντας στο όνομα ενός μονομερούς και μειοψηφικού «δικαιωματισμού» καινοφανείς κοινωνικούς θεσμούς», υπογραμμίζεται.
«Είναι βέβαιο ότι η θεσμοθέτηση του λεγόμενου «γάμου ομόφυλων» θα επιφέρει σύντομα και άλλες θεσμικές αλλαγές καταλυτικής σημασία για την ελληνική κοινωνία, αναφέροντας εδώ, ενδεικτικά, την κατάργηση των ιερών ονομασιών “πατέρας” και “μητέρα”, με την αντικατάστασή τους από τους όρους “Γονέας 1” και “Γονέας 2″», επισημαίνεται.
Σημειώνετια ότι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου κατά τη Θεία Λειτουργία αναγνώστηκε η Εγκύκλιος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης περί του λεγομένου “γάμου”.
«Η επίκληση από κάποιους της ισότητας μεταξύ του γάμου ανδρός και γυναικός και του λεγόμενου «γάμου» ομόφυλων και κατ᾽ επέκταση του ίδιου δικαιώματος τεκνοθεσίας, παραγνωρίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα που έχουν τα παιδιά να ανατρέφονται σ᾽ ένα οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο να μη προκαλεί σύγχυση ως προς την γονεική ταυτότητα. Δεν ευσταθεί το φερόμενο επιχείρημα, ότι η θεσμοθέτηση του λεγόμενου «γάμου» των ομόφυλων ζευγαριών επιβάλλεται από υπερεθνικής ισχύος Καταστατικούς Χάρτες, είτε από το Ενωσιακό Δίκαιο, είτε από το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδος. Γι᾽ αυτό και εναπόκειται σε κάθε Κράτος, ανάλογα με την πολιτισμική του ταυτότητα και τον αξιακό του πολιτισμό, να νομοθετήσει ή όχι για το ζήτημα αυτό. Και αυτό παρατηρείται στις Χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, όπου δεν υπάρχει ομοιογενής ρύθμιση, αλλά στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικότητας υφίστανται έντονες διαφοροποιήσεις. Η μόνη αρμόδια για να νομοθετεί είναι η Πολιτεία. Όμως, η Εκκλησία, όπως και κάθε πολίτης, έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τη θέση τους», τονίζεται μεταξύ άλλων στην Εγκύκλιο. (Διαβάστε αναλυτικά: Το Συνοδικό “ΟΧΙ” της Εκκλησίας Κρήτης στον “γάμο” ομοφυλοφίλων)