21/10/2024 21/10/2024 Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024, ημέρα της ιεράς μνήμης του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία πανηγύρισε ο φερώνυμος ιστορικός Ιερός Ναός της ενορίας της Λωζάνης της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας. Τo πρωί της Κυριακής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, συμπαραστατουμένου υπό του Αιδεσιμολ. Οικονόμου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλεξάνδρου Ιωσηφίδη...
21 Οκτωβρίου, 2024 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2024 - 21:19

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία στη Λωζάνη

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία στη Λωζάνη

Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024, ημέρα της ιεράς μνήμης του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία πανηγύρισε ο φερώνυμος ιστορικός Ιερός Ναός της ενορίας της Λωζάνης της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας.

Τo πρωί της Κυριακής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, συμπαραστατουμένου υπό του Αιδεσιμολ. Οικονόμου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλεξάνδρου Ιωσηφίδη και του Αρχιδιακόνου του κ. Γαβριήλ Baratashvili.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέλυσε διά βραχέων την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, αναφέρθηκε στον τιμώμενο όσιο και προστάτη της ενορίας και συνεχάρη πατρικώς τους εκκλησιασθέντες πιστούς για την εορτή και ιερά πανήγυρη της ενορίας τους.

Προ της αναχωρήσεώς του για την Γενεύη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος είχε μία ενημερωτική συζήτηση με ευλαβή μέλη της εν Λωζάνη γεωργιανής κοινότητος, κατά την οποία εξεφράσθησαν ευχαριστίες για την από μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως και των ενοριών επιδεικνυομένη προς αυτούς στοργική μέριμνα και εθίγησαν θέματα λατρευτικής και ποιμαντικής φύσεως.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γερασίμου στην Λωζάνη της Ελβετίας οφείλεται στην ευεργετική συμβολή του κεφαλληνιακής καταγωγής πλοιοκτήτου Γερασίμου Βεργωτή, ο οποίος αγόρασε οικόπεδο με σκοπό την ανέγερση ορθοδόξου ναού επ᾽ ονόματι του Οσίου Γερασίμου. Εκοιμήθη το 1921 και την ανέγερση του ναού ανέλαβαν, μεταξύ άλλων, η σύζυγος και τα τέκνα του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων