21/08/2024 21/08/2024 Με την ευλαβή συμμετοχή πλήθους πιστών ετελέσθη η Μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου εις τον πανηγυρίσαντα Καθεδρικόν Ναόν της Πριγκήπου, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου αυτής Σεβ. Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου,χοροστατήσαντος κατά τον Μ. Εσπερινόν της εορτής μετ’ αρτοκλασίας, την Τετάρτην, 14ην Αυγούστου, τελέσαντος δέ και την Θ.Λειτουργίαν αυτής, την Πέμπτην, 15ην ιδίου. Επηκολούθησε εόρτιος...
21 Αυγούστου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2024 - 22:36

Η πανήγυρη του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας Ελεούσης Πριγκήπου

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας Ελεούσης Πριγκήπου

Με την ευλαβή συμμετοχή πλήθους πιστών ετελέσθη η Μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου εις τον πανηγυρίσαντα Καθεδρικόν Ναόν της Πριγκήπου, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου αυτής Σεβ. Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου,χοροστατήσαντος κατά τον Μ. Εσπερινόν της εορτής μετ’ αρτοκλασίας, την Τετάρτην, 14ην Αυγούστου, τελέσαντος δέ και την Θ.Λειτουργίαν αυτής, την Πέμπτην, 15ην ιδίου.

Επηκολούθησε εόρτιος δεξίωσις εις την αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης την Κυριακήν, 18ην Αυγούστου, εχοροστάτησεν εν τω Μητροπολιτικώ Ι. Ναώ του Αγίου Δημητρίου κατά την Θείαν Λειτουργίαν, κατά δε το εσπέρας εδεξιώθη εις την αυτήν αίθουσαν τα προσφιλή μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Κοινοτήτων των νήσων Πριγκήπου, Χάλκης, Αντιγόνης και Πρώτης μετά των οικογενών αυτών και άλλων νησιωτών φίλων αυτού, τους οποίους οφειλετικώς ευχαρίστησε δια την ιδιαιτέραν συμπαράστασίν των εις την οργάνωσιν και προβολήν της ιεράς επετείου της εκατονταετηρίδος της Ι. Μητροπόλεως, και δια την εν γένει αρμονικήν συνεργασίαν των.

Ο Ποιμενάρχης την Τρίτην, 13ην Αυγούστου,μετά χαράς εδέχθη και ευλόγησε την πολυμελή οικογένειαν του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θωμά Φαρδή, Εφημερίου της Κοινότητος Αγίου Νίκολάου Χάλκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων