Μητροπόλεις Οικουμενικού Θρόνου
10 Ιουλίου, 2023

Κορέας Αμβρόσιος: Όποιος πυροβολεί οποιοδήποτε συνάνθρωπό του, πυροβολεί τον ίδιο τον Χριστό

Διαδώστε:

Στην μεγάλη αίθουσα του ιεραποστολικού κέντρου στη Σεούλ πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες διάλεξη με θέμα: «Η Ουκρανία τώρα», κατά την οποία η δημοσιογράφος KIM Young-Mi παρουσίασε γεγονότα και εμπειρίες από την δημοσιογραφική της δραστηριότητα στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Το ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον της ομιλίας της γνωστής δημοσιογράφου είναι ότι παρουσίασε τον πόλεμο στην Ουκρανία μόνον από ανθρωπιστικής και όχι από πολιτικής πλευράς. Η κατάθεση της εμπειρίας της, ζώντας μεγάλο χρονικό διάστημα στον τόπο των πολεμικών επιχειρήσεων, και η περιγραφή φρικτών εγκλημάτων του πολέμου, τα οποία είδε και έζησε ευαισθητοποίησαν τους ακροατές, για να μη μείνουν απαθείς στην τραγική αυτή ιστορία.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος αφού μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τόνισε την ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και οποιοσδήποτε επιθετικός πόλεμος όπου γης είναι στην πραγματικότητα «εμφύλιος» πόλεμος, γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους αδελφοί, αφού όλοι οι άνθρωποι της γης έχουμε τον Θεό κοινό μας πατέρα. Όποιος πυροβολεί τον οποιοδήποτε συνάνθρωπό του, που είναι πλασμένος «κατ᾽ εικόνα» Θεού, πυροβολεί τον ίδιο τον Χριστό.

Τέλος είπε προτρεπτικά πως πρέπει να καταδικάσουμε τον πόλεμο δημόσια, όπως αυτό έπραξε από την πρώτη μέρα του πολέμου ο Οικουμενικός Πατριάρχης και να συνεχίσουμε την βοήθειά μας προς τα θύματα του πολέμου.

Διαδώστε: