Μητροπόλεις Οικουμενικού Θρόνου
16 Οκτωβρίου, 2024

Μαθητές Κολλεγίου στον Καθεδρικό Ναό της Στοκχόλμης

Διαδώστε:

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας υποδέχθηκε σήμερα στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης όμιλο μαθητών του Κολλεγίου Södertörns Högskola, τους οποίους συνόδευε ο Καθηγητής Henrik Ohlsson και η ερευνήτρια Ann af Burén.

Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους μαθητές, οι οποίοι στα πλαίσια μαθημάτων, που σχετίζονται με την θεολογία και τη μελέτη των Εκκλησιών, ζήτησαν να επισκεφθούν την Καθέδρα της Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου στην Σκανδιναυΐα.

Ήταν, όπως όλοι ομολόγησαν, η πρώτη φορά που επισκέφθηκαν Ορθόδοξο Ναό και έμειναν ενθουσιασμένοι από το περιβάλλον, ενώ δεν έκρυψαν το θαυμασμό τους για το αποτέλεσμα των εργασιών αποκαταστάσεως του Καθεδρικού Ναού και για τις μεγάλες τοιχογραφίες στο εσωτερικό του ναού.

Ο Ποιμενάρχης, για μία και πλέον ώρα, απήντησε σε ερωτήματα των μαθητών και ανέπτυξε την θεολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, μίλησε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Α. Θ. Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, αναφέρθηκε δε και στην εκουσία προσέλευση νέων, που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς και στην αρχιερατική διακονία του στις Σκανδιναυϊκές Χώρες, την τελευταία δεκαετία.

Σε όλους προσεφέρθη έντυπο με την ιστορία του Καθεδρικού Ναού και η έκδοση της Ι. Μητροπόλεως, με την τρίγλωσση Θεία Λειτουργία στην Ελληνική, Σουηδική και Αγγλική Γλώσσα, που τυπώθηκε από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, το 2017.

Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές των φοιτητών και τους υποσχέθηκε, ότι θα τους έχει πάντοτε στην προσευχή του, τους προσκάλεσε δε να επισκεφθούν και πάλι τον ναό και να γνωρισθούν με την νεολαία του.

Διαδώστε: