03/04/2024 03/04/2024 Η αγάπη πάντοτε εμπνέει τρόπους για να υπερβαίνουμε τα εμπόδια, να ακακουφίζουμε ασθενείς, αδυνάτους, ανθρώπους που πονούν και να στηρίζουμε αυτούς και γενικά όλους εκείνους που με ένα στόμα, δηλώνουν ιδιαίτερα στις μέρες μας το ” άνθρωπον ούκ έχω”. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων στην ομιλία του μετά την τέλεση...
03 Απριλίου, 2024 - 13:51
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2024 - 13:19

Μητροπολίτης Βρυούλων: Η ελευθερία έχει όρια, δεν σημαίνει ασυδοσία

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Βρυούλων: Η ελευθερία έχει όρια, δεν σημαίνει ασυδοσία

Η αγάπη πάντοτε εμπνέει τρόπους για να υπερβαίνουμε τα εμπόδια, να ακακουφίζουμε ασθενείς, αδυνάτους, ανθρώπους που πονούν και να στηρίζουμε αυτούς και γενικά όλους εκείνους που με ένα στόμα, δηλώνουν ιδιαίτερα στις μέρες μας το ” άνθρωπον ούκ έχω”.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων στην ομιλία του μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Β’ Κυριακή των Νηστειών, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσ/νικης.

Παρακάτω διαβάστε μερικά αποσπάσμα από την ομιλία του Μητροπολίτη Βρυούλων:

Εκείνο που πονά δεν είναι μόνον το σώμα αλλά πρωτίστως η ψυχή του ανθρώπου, και δεν είναι λίγοι αυτοί που σήμερα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την αλληλοεξάρτηση που υπάρχει μεταξύ σώματος και ψυχής, καθώς και την αρνητική επίδραση που έχει η αμαρτία στο σώμα και στην ψυχή μας.

Για τον λόγο αυτό και ο Κύριος, πρώτα θεράπευσε (συγχώρεσε) τις αμαρτίες του παραλυτικού και μετά το σώμα του. Το να δηλώνει ο άνθρωπος ότι είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς περιορισμούς, στο όνομα της αμαρτίας, είναι λάθος. Γιατί η ελευθερία έχει όρια, δεν σημαίνει ασυδοσία. Η ελευθερία πρέπει να σταματά, εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

Ο Απόστολος Παύλος τονίζει δύο πράγματα. Πρώτον ότι το σώμα του καθενός μας είναι κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος και δεύτερο το ” Ούκ εσταί εαυτών! Ηγοράσθητε γάρ τιμής” ………. Πόσον συγκλονιστική η φράση από το στόμα του Κυρίου: ” Τέκνον αφέονται σοι αι αμαρτίαι σου”. Παιδί μου! Γιάτρεψα και την ψυχή και το σώμα σου. Μην φοβάσαι! Είσαι δικό μου παιδί. Λάθος αυτό που ακούμε να βγαίνει από το στόμα των περισσότερων ανθρώπων. ” Πάνω απ’ όλα η υγεία”. Και εννοούμε την υγεία του σώματος. Πάνω απ’όλα είναι η υγεία της ψυχής μας! Πάνω απ’όλα η σωτηρία μας! Αυτό να παρακαλούμε τον Θεό που η Θεϊκή πανγνωσία Του γνωρίζει πολύ καλά την καρδιά του καθενός μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων