Μητροπόλεις Οικουμενικού Θρόνου
19 Αυγούστου, 2024

Νότια Κορέα: Η πανήγυρις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γεονγού

Διαδώστε:

Η ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Γεονγού της Νότιας Κορέας γιόρτασε την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο μεγάλος Εσπερινός και Αρτοκλασία χοροσταντούτος του Μητροπολίτου Κορέας και Εξάρχου Ιαπωνίας κ. Αμβροσίου, του εφημερίου του ιερού ναού π. Ιλαρίωνα Chung Jong-hyuk και του ιερομονάχου π. Σιλβέστρου Zhang από την Κίνα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ταπείνωση της Παναγίας και στον αγώνα του καθενός μας για την απόκτηση της υψοποιού μεγάλης αυτής αρετής. Ακολούθησε δείπνο αγάπης με την συμμετοχή όλων των εκκλησιαζομένων το οποίο έληξε με συμβουλές του Μητροπολίτη προς τους συνδαιτημόνες περί πνευματικής ζωής.

Την επόμενη, Πέμπτη 15 του μηνός, τελέστηκε ο Όρθρος της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ψάλθηκε η Δοξολογία της Ημέρας της Απελευθέρωσης της Κορέας από τον ιαπωνικό ζυγό και ολοκληρώθηκε με την Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας εξωτερικά του ιερού ναού. Της θείας Λατρείας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κορέας, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ρωμανός Kavchak, ο π. Ιλαρίων Chung Jong-hyuk και ο π. Σίλβεστρος Zhang.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης ανέπτυξε τις τρεις ιδιότητες της Παναγίας: ως «Δούλης Κυρίου», ως «Θεοτόκου» και ως «Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων».

Ακολούθησε γεύμα αγάπης κατά το οποίο ο Μητροπολίτης ανέπτυξε την ιεραποστολική διάσταση της Λιτανείας προς τους «έξωθεν» και ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τους μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαδώστε: