17/09/2024 17/09/2024 Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου προέστη ο σεπτός Ιεράρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας και Έξαρχος Ωκεανίας κ. Μύρων, με συμπροσευχόμενο τον Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Βελγίου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα και με τη...
17 Σεπτεμβρίου, 2024 - 17:09
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2024 - 16:38

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ταξιαρχών στις Βρυξέλλες

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ταξιαρχών στις Βρυξέλλες

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου προέστη ο σεπτός Ιεράρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας και Έξαρχος Ωκεανίας κ. Μύρων, με συμπροσευχόμενο τον Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Βελγίου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα και με τη συμμετοχή κληρικών και λαϊκών της Μητροπόλεως.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα του Τιμίου Ξύλου και τεμάχια ιερών λειψάνων της Αγίας Ελένης, τα οποία τα κομίσανςε από την Ενορία των Αγίων Ενδόξων και Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Αγίου Κωνσταντίνου και της μητρός αυτού Αγίας Ελένης της Μπρύζ (Brugge) του Βελγίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Βελγίου καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας για την αποδοχή της πρόσκλησής του να επισκεφθεί και να λειτουργήσει στον Μητροπολητικόν Ναόν Βρυξελλών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας τόνισε ιδιαιτέρως το μεγάλο και απαιτητικό ιεραποστολικό έργο το οποίο επιτελεί ο Σεβασμιώατος Μητροπολίτης κ. Μύρων στην επαρχία του.

Στη συνέχεια και ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βελγίου για τη ζεστή και αρχοντική φιλοξενία του και εξήρε το σημαντικό ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελεί στο κέντρο της Ευρώπης.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

The Elevation of the Venerable Cross in Brussels (14-9-2024)

Τέλος σημειώνεται ότι οι δύο Μητροπολίτες επισκέφτηκαν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, οι οποίοι έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Αντιπρόεδρό της κ. Μαργαρίτη Σχοινά και την συνεργάτιδά του.

Ο λόγος της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητος συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενώσεως με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας για θέματα του κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου της Μητροπόλεως, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της φτώχιας, και του κοινωνικού αποκλεισμού που επικρατεί στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού Φίτζι, Τόγκα και Σαμόα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων