20/08/2024 20/08/2024 Το μεσημέρι της Παρασκευής, 16 Αυγούστου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, μετέβη στην Κατοικία του Αποστολικού Νούντσιο της Αγίας Έδρας στην Στοκχόλμη, Σεβ. Αρχιεπισκόπου Orange κ. Julio Murat, στην περιοχή Ντάντεριντ (Danderyd) Στοκχόλμης, όπου παρετέθη...
20 Αυγούστου, 2024 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2024 - 10:41

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας προσκεκλημένος του Αποστολικού Νούντσιο Στοκχόλμης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σουηδίας προσκεκλημένος του Αποστολικού Νούντσιο Στοκχόλμης

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 16 Αυγούστου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, μετέβη στην Κατοικία του Αποστολικού Νούντσιο της Αγίας Έδρας στην Στοκχόλμη, Σεβ. Αρχιεπισκόπου Orange κ. Julio Murat, στην περιοχή Ντάντεριντ (Danderyd) Στοκχόλμης, όπου παρετέθη γεύμα.

Να σημειωθεί ότι ο Αποστολικός Νούντσιο ομιλεί απταίστως την Ελληνική γλώσσα, καθώς έχει γεννηθεί στην Σμύρνη.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Κλεόπας ευχαρίστησε τον Αποστολικό Νούντσιο για την ευγενική και συνάμα τιμητική πρόσκλησή του, του διεβίβασε τις εγκάρδιες ευχές της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και του προσέφερε την εσχάτως εκδοθείσα, από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μελέτη του, με τίτλο: «Ἡ ἱεραποστολική διακονία τοῦ Ἀρχιμανδρίτου Εὐσεβίου Βίττη εἰς τήν Σκανδιναυΐαν 1965-1980».

Αφού ξενάγησε τον Ποιμενάρχη των Σκανδιναυϊκών Χωρών στο Παρεκκλήσιο και τους χώρους της κατοικίας, ο Αποστολικός Νούντσιο παρέθεσε γεύμα, κατά την διάρκεια του οποίου εξέφρασε τον σεβασμό του για τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αναφερόμενος στην σθεναρή προσωπικότητα και το πολυσχιδές ανά τον κόσμο έργο του.

Επηκολούθησε συζήτηση για την σύγχρονη επικαιρότητα, με την προσευχητική αναφορά στην κατάπαυση των πολέμων και την επικράτηση της πολυπόθητης ειρήνης, ενώ αντηλλάγησαν εκατέρωθεν ευχές για την Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Κυρίας Θεοτόκου.

Σημειωτέον ότι ο Αποστολικός Νούντσιο είχε δώσει το παρών στην Θεία Λειτουργία και την δεξίωση που προσεφέρθη, τον περασμένο Μάϊο, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, για την 10η επέτειο αρχιερωσύνης του Μητροπολίτου Σουηδίας και του είχε προσφέρει ως δώρο ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων