21/09/2024 21/09/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, κατά το διάστημα της συμμετοχής του στις πρόσφατες εργασίες της Ι΄ Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου που διεξήχθησαν από 1ης έως 3ης Σεπτεμβρίου 2024 στο Φανάρι, έγινε δεκτός εις κατ’ ιδίαν ακρόαση από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, την Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024. Αφού...
21 Σεπτεμβρίου, 2024 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2024 - 13:48

Ο Σουηδίας Κλεόπας επέδωσε μελέτη για τον μακαριστό Ιερομόναχο Ευσέβιο Βίττη στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Ο Σουηδίας Κλεόπας επέδωσε μελέτη για τον μακαριστό Ιερομόναχο Ευσέβιο Βίττη στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, κατά το διάστημα της συμμετοχής του στις πρόσφατες εργασίες της Ι΄ Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου που διεξήχθησαν από 1ης έως 3ης Σεπτεμβρίου 2024 στο Φανάρι, έγινε δεκτός εις κατ’ ιδίαν ακρόαση από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, την Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024.

Αφού ενημέρωσε την Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας για το συντελούμενο έργο στην Επαρχία του, επέδωσε στον Παναγιώτατο την εσχάτως εκδοθείσα μελέτη του για τον μακαριστό Ιερομόναχο κυρό Ευσέβιο Βίττη, με τίτλο: «Ἡ ἱεραποστολική διακονία τοῦ Ἀρχιμανδρίτου Εὐσεβίου Βίττη εἰς τήν Σκανδιναυΐαν 1965-1980»,

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κλεόπας δέχθηκε τις συγχαρητήριες ευχές του Παναγιωτάτου για την ενασχόληση με σκοπό την ανάδειξη του π. Ευσεβίου και της διακονίας του προς την Εκκλησία.

Επίσης, κατά την εν λόγω συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κλεόπας πληροφόρησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι επί του παρόντος ασχολείται με τη συγγραφή της ιστορίας της Ιεράς Μητροπόλεως και συγκεκριμένα κατά την πρώτη πενταετία από της ιδρύσεως αυτής (1969-1974), ως και μετά του πρώτου προκατόχου αυτού, μακαριστού Μητροπολίτου Ανέων κυρού Πολυεύκτου (Φινφίνη).

Ο Σεβασμιώτατος έλαβε τις Πατριαρχικές ευχές για το εγχείρημα του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων