Τη δυνατότητα να έρθουν σε οπτική επαφή με τα κειμήλια της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας είχαν πιστοί οι οποίοι παρακολούθησαν πριν λίγες ημέρες διαδικτυακή Έκθεση προβολής των κειμηλίων που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Ιεραποστολικού Κέντρου στην Σεούλ.
Αυτή υπήρξε η πρώτη διαδικτυακή προβολή με τον Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο να υπενθυμίζει ότι η ασχήμια πλεόνασε στον κόσμο και ήρθε ο καιρός είναι να προβάλουμε το κάλλος, που θα σώσει τον κόσμο, που δεν είναι άλλο από την Ορθόδοξη πίστη.
Η ιδέα της Έκθεσης ξεκίνησε πριν περίπου 3 χρόνια, ως προετοιμασία για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου συμπληρώσεως 120 χρόνων Ορθοδοξίας στην Κορέα (1900-2020). Ωστόσο, η εξέλιξη με την πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε τους διοργανωτές να πραγματοποιήσουν την έκθεση διαδικτυακά.
Η υποστήριξη της προσπάθειας έγινε από τον Δήμο της Σεούλ, την Ελληνική Πρεσβεία στη Σεούλ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.
Αναλυτικότερα στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Κορέας ανέφερε τα εξής:
Η ιδέα της Έκθεσης ξεκίνησε πριν περίπου 3 χρόνια, ως προετοιμασία για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου συμπληρώσεως 120 χρόνων Ορθοδοξίας στην Κορέα (1900-2020). Και ενώ όλα ήταν έτοιμα τον Φεβρουάριο του 2020 – ακόμη και οι Προσκλήσεις είχαν τυπωθεί και διανεμηθεί – για την τελετή έναρξης της Έκθεσης στο Δημαρχείο της Σεούλ, ήρθε η λαίλαπα της πανδημίας Covid-19 και, δυστυχώς, τα ματαίωσε όλα.
Έτσι καταλήξαμε στην διαδικτυακή Έκθεση. Είμαστε χαρούμενοι, που με την βοήθεια του Θεού παραδίδουμε σήμερα στο διαδικτυακό κοινό την Έκθεση με τίτλο παρμένο από την γνωστή ρήση του μεγάλου Ρώσου λογοτέχνη Φιόντορ Ντοστογιέφσκι: «Το κάλλος θα σώσει τον κόσμο».
Πριν δώσω τον λόγο στον π. Αντώνιο Lim για να σας παρουσιάσει την Έκθεση, να σας εξηγήσει δηλαδή το περιεχόμενο της Έκθεσης, αλλά και πώς θα την δείτε, επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας τα κειμήλια, που φυλάσσονται στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας, θα πρωτοταξιδέψουν κάνοντας τον γύρο του κόσμου και θα παραμείνουν στην διάθεση του κοινού εσαεί. Γι᾽ αυτόν ακριβώς τον λόγο εκτός της κορεατικής χρησιμοποιήσαμε και την αγγλική γλώσσα για να έχουν πρόσβαση οι ενδιαφερόμενοι όπου γης.
Στην συνέχεια θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της Έκθεσης.
Πρώτον, τον π. Αντώνιο Lim, που είχε την γενική ευθύνη του προγράμματος.
Δεύτερον, την κ. Ελένη Lim και τον κ. Ηλιόδωρο Sin, που εργάστηκαν σκληρά για τον σχεδιασμό της Έκθεσης και την φωτογράφηση των κειμηλίων.
Τρίτον, την κ. Ελένη Cho και τον κ. Ανδρέα Χαμάλη για τον έλεγχο των κειμένων και τον υποτιτλισμό των διαλέξεων και videos και πολλών άλλων λεπτομερειών.
Τέταρτον, τον κ. Λουκά Lim, για την κατασκευή της ιστοσελίδας της Έκθεσης και τις αφίσες.
Πέμπτον, τον Δήμο της Σεούλ, την Ελληνική Πρεσβεία στη Σεούλ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας για την υποστήριξη της προσπάθειάς μας.
Σας προτείνουμε να δείτε με την ησυχία σας την Έκθεση κι εάν σας αρέσει προωθείστε την και σε άλλους, ώστε να γνωρίσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα πνευματικά και πολιτιστικά κειμήλια της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας.
Η ασχήμια πλεόνασε στον κόσμο. Καιρός είναι να προβάλουμε το κάλλος, που θα σώσει τον κόσμο!