09/07/2024 09/07/2024 Με πρωτοβουλία και μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας τελέσθηκε την Κυριακή, 7 Ιουλίου, προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Μεγάλου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τσέτση στον ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης. Στην Θ. Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας...
09 Ιουλίου, 2024 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2024 - 12:26

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του π. Γεωργίου Τσέτση

Διαδώστε:
Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του π. Γεωργίου Τσέτση

Με πρωτοβουλία και μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας τελέσθηκε την Κυριακή, 7 Ιουλίου, προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Μεγάλου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τσέτση στον ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης.

Στην Θ. Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, περιστοιχούμενος από τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Φανούριο Θολιώτη, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας, τον παρεπιδημούντα κατ᾽ αυτάς στην Γενεύη Οικονόμο κ. Μιχαήλ Κρητικού, Ιερατικώς Προϊστάμενο του ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Παλαιάς Πόλεως Ρόδου, και τον  Αρχιδιάκονο κ. Γαβριήλ Baratashvili.

Μετά την Απόλυση και προ της διανομής του αντιδώρου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας αναφέρθηκε εκτενώς στην σπουδαία προσωπικότητα και το έργο του αοιδίμου π. Γεωργίου Τσέτση, της μεγάλης αυτής ιερατικής μορφής, της οποίας η εξηκονταετής παρουσία στην Γενεύη άφησε ανεξίτηλα ίχνη.

Κατ᾽ εφαρμογήν προτροπής του Σεβ. Ποιμενάρχου, διαβιβασθείσης διά σχετικής Εγκυκλίου προς τους Προϊσταμένους και Εφημερίους των Ενοριών, ετελέσθησαν Μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του αειμνήστου π. Γεωργίου Τσέτση σε όλους τους ιερούς ενοριακούς Ναούς της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας.

Πηγή: Πρωτοσυγκελλία Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων