Οικουμενικό Πατριαρχείο
14 Μαΐου, 2024

Από την Άγκυρα στην Λισαβώνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:

Orthodox Patriarch Bartholomew gestures during the interfaith meeting, ahead of a prayer in the afternoon, at the Pontifical Lateran University, in Rome, Italy, October 7, 2021. REUTERS/Remo Casilli

Με τιμητική πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, Recep Tayyip Erdoğan, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Τριτεύοντα κ. Βαρνάβα, μετέβη αεροπορικώς στην Άγκυρα, το απόγευμα της Δευτέρας, 13ης Μαΐου 2024, όπου παρεκάθησε στο δείπνο που παρετέθη στο Προεδρικό Μέγαρο Beştepe προς τιμήν του επισκεπτομένου επισήμως την Τουρκία Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πατριάρχης επέστρεψε αυθημερόν στην Πόλη για να αναχωρήσει νωρίς το πρωί της επομένης, Τρίτης, 14ης Μαΐου, για τη Λισαβώνα, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκοσμίου Φόρουμ Διαλόγου του KAICIID, όπου είναι κεντρικός ομιλητής.

Τον Παναγιώτατο θα συνοδεύσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Kamianovych, ενώ στη Λισαβώνα θα ενταχθεί στην Πατριαρχική Συνοδεία και ο επιχώριος Σεβ. Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων.

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου

Διαδώστε: