Οικουμενικό Πατριαρχείο
21 Αυγούστου, 2020

Απονομή Οφφικίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:

Το Οφφίκιο του Άρχοντος Ευταξία της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας απένειμε χθες ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια της Πατριαρχικής χοροστασίας στην ακολουθία του Εσπερινού στο χωριό Αγρίδια, στον Διευθυντή του επαναλειτουργήσαντος Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου της Ίμβρου, κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλο. 

Ο Παναγιάτατος τίμησε τον κ. Καμπουρόπουλο για τη σημαντική του προσφορά και αναφέρθηκε στη προσφώνηση με θερμά λόγια προς το πρόσωπό του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ο Ιωακείμ Καμπουρόπουλος, διευθυντής σήμερα του Γυμνασίου – Λυκείου στα Αγρίδια της Ίμβρου, γεννήθηκε στην Ίμβρο, απ’ όπου έφυγε σε ηλικία 8 ετών, για να εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο.

Η ελληνική παιδεία στην Ίμβρο είχε τελειώσει αναγκαστικά στα 1964. Τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο στο ιστορικό Ζωγράφειο της Πόλης και στη συνέχεια σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Δούλεψε 25 χρόνια στην εκπαίδευση στην Ελλάδα, σε ιδιωτικά, δημόσια και εκκλησιαστικά σχολεία.

Από αυτά, πέντε χρόνια δίδαξε με απόσπαση στη Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη.

Ενώ εργαζόταν στην Αθήνα το 2015, ως φιλόλογος στο 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, του ζητήθηκε να αναλάβει το υπό ίδρυση τότε σχολείο στην Ίμβρο, δύο χρόνια μετά την επαναλειτουργία του Δημοτικού.

Με πληροφορίες από το Φως Φαναρίου/ Φωτογραφία Αρχείου  

 

Διαβάστε εδώ την προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Διαβάστε εδώ την ομιλία του Άρχοντος Ευταξία.

Δείτε το Οφφίκιο.

 

Διαδώστε: