Αρχιεπισκοπή Θυατείρων
04 Ιουλίου, 2020

Η Εκκλησία αρωγός στη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας

Διαδώστε:

“Η Εκκλησία έρχεται αρωγός στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, στη διατήρηση και προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς”, τονίζει Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας.

Ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή του, μίλησε στον Εθνικό Κήρυκα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένη η Ελληνική Παιδεία στη Μεγάλη Βρετανία.

Αναλυτικά ανέφερε: 

“Όπως και αλλού στην Διασπορά, η Εκκλησία έρχεται αρωγός στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, στη διατήρηση και προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Βασικός δίαυλος επίτευξης αυτού του στόχου είναι το σχολικό σύστημα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Αρχιεπισκοπή διατηρεί ένα δίκτυο σχολείων, όπως επίσης και Γραφείο Εκπαίδευσης της ελληνικής γλώσσας. Επιπλέον η Αρχιεπισκοπή προΐσταται επιτροπής που συγκεντρώνει στους κόλπους της όλους τους φορείς της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης – τους επικεφαλής της ελληνικής και κυπριακής εκπαιδευτικής αποστολής, εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των γονέων, τους διευθυντές των ιδιωτικών σχολείων. Κοινή αποστολή μας η συνεργασία για την προώθηση και στήριξη του γλωσσικού οργάνου που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενεές. Δεν πρέπει να παραλείψω να αναφέρω ότι η ελληνική γλώσσα διδάσκεται και σε δύο τουλάχιστον δημόσια σχολεία, γεγονός που συνιστά πολύτιμο κεφάλαιο στις προσπάθειές μας”.

Διαδώστε: