04/07/2024 04/07/2024 Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 o Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Δώδεκα Αποστόλων Hertfordshire, παρουσία του Υπάτου Αρμοστού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ Κυριακού Κούρου, καθώς και του Δημάρχου της περιοχής κ. Φρανκ Μαρς. Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές και εγκάρδιες ευχές...
04 Ιουλίου, 2024 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2024 - 17:33

Η Εορτή των Δώδεκα Αποστόλων Hatfield

Διαδώστε:
Η Εορτή των Δώδεκα Αποστόλων Hatfield

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 o Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Δώδεκα Αποστόλων Hertfordshire, παρουσία του Υπάτου Αρμοστού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ Κυριακού Κούρου, καθώς και του Δημάρχου της περιοχής κ. Φρανκ Μαρς.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές και εγκάρδιες ευχές του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα στον ιερατικώς προϊστάμενο της κοινότητος, Πρωτ/ρο Ιωσήφ Παλιούρα, στους ιερείς και σε όλους τους παρευρισκομένους.

Επίσης τόνισε στον λόγο του ό,τι: “χάρη στον αγώνα των Αγίων Αποστόλων, τις θυσίες, τη μαρτυρία, αλλά και το μαρτύριό τους, θεμελιώθηκε η Εκκλησία στον κόσμο. Όχι μόνο με τα λόγια τους, αλλά κυρίως με το δικό τους παράδειγμα και αφοσίωση στο θέλημα του Θεού… Ας αγαπήσουμε λοιπόν τους Αγίους, τους Αποστόλους, την αγιότητα, και ας προσπαθήσουμε κόβοντας το ίδιον θέλημα, ξεπερνώντας τον ατομισμό μας, αγιαζόμενοι μέσα στο σώμα της Εκκλησίας και την κοινωνία των Αγίων, να αξιωθούμε του ελέους του Θεού και να βρεθούμε δίπλα στους Αγίους.”

Μετά το πέρας της Λειτουργίας τελέσθηκαν τα αποκαλυπτήρια των τιμητικών πλακέτων, οι οποίες φέρουν τα ονόματα δωρητών της καινούργιας αἰθουσας της κοινότητος. Προσφέρθηκε πλούσιο γεύμα στους επίσημους καλεσμένους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων