Αρχιεπισκοπή Θυατείρων
21 Οκτωβρίου, 2024

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αποστόλου Λουκά στο Μπέρμιγχαμ

Διαδώστε:

Μετά πάσης λαμπρότητος και μεγαλοπρεπείας εωρτάσθη η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά εις την ομώνυμον πανηγυρίζουσαν Κοινότητα του Μπέρμιγχαμ. Των ιερών ακολουθιών και της πανηγύρεως προεξήρχεν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος υπό πλειάδος κληρικών της περιοχής.

Κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Stephen Maxfield. Την κυριώνυμο ημέρα μίλησε ο Θεοφιλέστατος, αναπτύξας το πολύπλευρο έργο και την προσφορά του Αποστόλου Λουκά στην Εκκλησία.

Αξιοσημείωτο τυγχάνει ότι ετέθη προς ευλαβή προσκύνηση των πιστών απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Λουκά, το οποίον ευγενώς προσέφερε πέρυσι η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και κόμισεν στην Κοινότητα του Αποστόλου Λουκά Μπέρμιγχαμ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ότε ευρίσκετο στην Κύπρο προσκεκλημένος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024. Επίσημα γεύματα παρετέθησα τόσο την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, όσον και την Κυριακη, 20 Οκτωβρίου.

Στις λατρευτικές συνάξεις και τις λοιπές εκδηλώσεις παρέστη πλήθος ευσεβών προσκυνητών, ως και οι προξενικές αρχές της πόλεως του Μπέρμιγχαμ, εκπρόσωποι των γειτνιαζουσών κοινοτήτων και έτεροι επίσημοι.

 

Διαδώστε: