Αρχιεπισκοπή Θυατείρων
20 Απριλίου, 2020

Όταν δεν μπορείς να πεις το “ύστατο χαίρε”

Διαδώστε:

Με τα κρούσματα αλλά και τους θανάτους λόγω COVID-19 στη Βρετανία να αυξάνονται και τις εκκλησίες να παραμένουν κλειστές για τους πιστούς, έντονη είναι η θλίψη των Ορθοδόξων Χριστιανών που δεν μπορούν να παραβρεθούν στην κηδεία αγαπημένων τους προσώπων.
Η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας δημοσιοποίησε μία προσευχή, την οποία μπορούν να κάνουν όλοι όσοι χάνουν τους δικούς τους ανθρώπους και δεν μπορούν να τους αποχαιρετήσουν από κοντά.
“Είναι τόσο δύσκολο όταν δεν μπορείς να παρευρεθείς στην κηδεία είτε συγγενούς, είτε φίλου, είτε γείτονα. Πολλοί έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την πραγματικότητα για τη διάρκεια της πανδημίας” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τονίζοντας ότι την εν λόγω προσευχή μπορεί κανείς να την λέει μόνος του από το σπίτι του, ή να προσκαλέσει κι άλλους να ενώσουν τις προσευχές τους την ίδια ώρα, ο καθένας από τον δικό του χώρο.
“Όταν αυτή η περίοδος της κοινωνικής απόστασης τελειώσει, θα έχουμε την ευκαιρία να τελούμε κανονικά την εξόδιο ακολουθία, αλλά επιμνημόσυνη δέηση για ΄όλους αυτούς” προστίθεται.
Δείτε εδώ την προσευχή

Διαδώστε: