16/09/2024 16/09/2024 Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, εορτή του Αγίου Νικήτα του Μεγαλομάρτυρος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Shepherd’s Bush του Λονδίνου, με αφορμή την ονομαστική του εορτή. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιρλανδίας κ....
16 Σεπτεμβρίου, 2024 - 20:18
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2024 - 21:17

Τα Ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, εορτή του Αγίου Νικήτα του Μεγαλομάρτυρος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Shepherd’s Bush του Λονδίνου, με αφορμή την ονομαστική του εορτή.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιρλανδίας κ. Ιάκωβος και Νιγηρίας κ. Νικόδημος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο Επίσκοπος Ιλίου κ. Ραφαήλ και ο Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος. Ο Μητροπολίτης Κολωνείας κ. Αθανάσιος παρέστη συμπροσευχόμενος.

Μεταξύ των κληρικών που λειτούργησαν ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Τσιμάλης, Πρωτοσύγκελλος, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Κουρεμέτης και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος Γεώργιος Τσιαπούρδης. Υπηρέτησαν επίσης ο Αιδεσιμολογιώτατος Αρχιδιάκονος Δρ Γεώργιος Τσουρός και οι Αιδεσιμολογιώτατοι Διάκονοι Γρηγόριος-Παλαμάς Φλωρίδης, Γρηγόριος Κραβέιρο και Γεώργιος Ντάλλας.

Παρέστησαν ο βουλευτής Μπάμπος Χαραλάμπους, ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας Γιάννης Τσαούσης και ο Εξοχότατος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ Κυριάκος Κούρος, συνοδευόμενοι από μέλη του διπλωματικού τους σώματος. Αρκετοί Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εκατοντάδες πιστοί γέμισαν την εκκλησία.

Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας τέλεσε τον σαραντισμό για το νεογέννητο παιδί του διακόνου Γεωργίου και της Ευαγγελίας Ντάλλα, Νικόλα, μια βαθιά συγκινητική στιγμή που συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και τα κόλλυβα του Αγίου Νικήτα. Μια θερμή δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα έδωσε την ευκαιρία για συναναστροφή, όπου ο Αρχιεπίσκοπος έγινε δεκτός με εγκάρδιες ευχές για την ονομαστική εορτή.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Άρχων Πανίκος Ηροδότου απέδωσε ένα συγκινητικό χαιρετισμό στον Αρχιεπίσκοπο. Ο κ. Kevin Wang και ο κ. Αριστοτέλης Βαϊνίκος, συντονιστές της Χριστιανικής Ορθόδοξης Νεολαίας Θυατείρων (COTY) μετέφεραν επίσης ευχές και λουλούδια εκ μέρους της νεανικής κοινότητας της Αρχιεπισκοπής, ενώ οι μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου του Αγίου Νικολάου εξέφρασαν τις δικές τους ευχές, ενσαρκώνοντας το πνεύμα και το μέλλον της κοινότητας.

Σε απάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για την έκδηλη αγάπη και υποστήριξη, επαινώντας το εκκλησίασμα για την απλότητα, το προσευχητικό πνεύμα και την ταπεινότητα, που έκαναν τον εορτασμό της ημέρας τόσο ξεχωριστό. Κατέληξε ευχόμενος ο Άγιος Νικήτας να ευλογεί και να προστατεύει όλους τους παρευρισκόμενους, προσφέροντας τις συνεχείς προσευχές του για την πνευματική ευημερία των παρευρισκομένων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων