16/08/2023 17/08/2023 O Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας ευλόγησε το απόγευμα της Δευτέρας 14ης Αυγούστου 2023 τη νέα ψηφιδωτή εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που κοσμεί την πρόσοψη του ομώνυμου Ιερού Ναού του Βορείου Λονδίνου, δωρεά του Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Πέτρου Δημητρίου. Την Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο...
16 Αυγούστου, 2023 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2023 - 3:32

Το «Πάσχα του καλοκαιριού» στο Λονδίνο

Διαδώστε:
Το «Πάσχα του καλοκαιριού» στο Λονδίνο

O Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας ευλόγησε το απόγευμα της Δευτέρας 14ης Αυγούστου 2023 τη νέα ψηφιδωτή εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που κοσμεί την πρόσοψη του ομώνυμου Ιερού Ναού του Βορείου Λονδίνου, δωρεά του Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Πέτρου Δημητρίου.

Την Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτξς Κολωνίας κ. Αθανάσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος και πλειάδα κληρικών της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου και από την Ελλάδα.

Μεταξύ των σημαντικών προσκεκλημένων ήταν η κ. Ιφιγένεια Καναρά, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, η κ. Μελίβια Δημητρίου, Πολιτική Σύμβουλος της Ύπατης Αρμοστείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ο κ. Πάμπος Χαραλάμπου, βουλευτής της περιφέρειας Enfield, μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Stephen Man του δήμου Croydon μετά της συζύγου του.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η οποία αγκάλιασε τον Θεό μέσω της ακλόνητης υπακοής της, παροτρύνοντας τους πολυάριθμους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά της στη ζωή τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος καλωσόρισε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Άρχοντα κ. Πέτρο Δημητρίου, για τη δωρεά της περίτεχνης ψηφιδωτής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ως ένδειξη εκτίμησης, απονεμήθηκε στον κ. Δημητρίου αναμνηστικό μετάλλιο για την προσφορά του στην Κοινότητα, ο οποίος με τη σειρά του ανταπέδωσε τις ευχαριστίες προσφέροντας μια εικόνα του Αγίου Νικήτα του Μεγαλομάρτυρος προς τον Αρχιεπίσκοπό κ. Νικήτα.

Η Κοινότητα του Wood Green διοργάνωσε παράλληλα το ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ, γιορτάζοντας με τους κατοίκους της περιοχής τον ελληνικό πολιτισμό, με πολύ φαγητό και μουσική.

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με δεξίωση στην αίθουσα της Εκκλησίας, στην οποία παρέστησαν κληρικοί, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπέρμιγχαμ

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Αλέξιος Γεννάρης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων