Αρχιεπισκοπή Καναδά
12 Μαΐου, 2024

Απονομή πτυχίων στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο

Διαδώστε:

Η Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο διανύει το 26ο έτος της λειτουργίας της. Έχουν αποφοιτήσει εξήντα τρεις (63) νέοι. Έχουν χειροτονηθεί και υπηρετούν τις εκκλησίες μας στον Καναδά τριάντα επτά (37).

Τέσσερις νέοι αποφοίτησαν από την Θεολογική μας Ακαδημία εφέτος. Ήδη δύο εξ αυτών είναι έγγαμοι και χειροτονήθηκαν ιερείς. Η τελετή αποφοίτησης έγινε στο θαυμάσιο Μητροπολιτικό Κέντρο της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής. Συμποσιάρχης της βραδιάς ήταν ο κ. Θεόδωρος Παπαδάτος, ανώτερος αξιωματούχος της CIBC. Περισσότεροι από πεντακόσιοι ήσαν οι συνδαιτυμόνες.

Είχε ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο άρχισε με το Χριστός Ανέστη και προσευχή από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο και τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Καναδά.

Ο Διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας Θεοφ. Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας καλωσόρισε όλους τους συνδαιτυμόνες. Ακολούθησε ένα θαυμάσιο δείπνο, το οποίο ετοιμάσθηκε από το Μητροπολιτικό Κέντρο και τον Καθεδρικό μας Ι.Ν. Αγ. Νικολάου. Τα πάντα διηύθυνε η άξια πρόεδρος του Καθεδρικού Ναού Αγ. Νικολάου κα Αναστασία Σωτηροπούλου.

Μετά το δείπνο έγιναν οι σχετικές ομιλίες. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τους φοιτητές και τους ιερείς, το οποίο διηύθυνε ο Θεοφ. Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας.

Αριστεύσαντες ήσαν ο π. Χριστιανός Βέλα και ο κ. Djordje Gojkovic, οι οποίοι και ομίλησαν.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος έδωκε πατρικές νουθεσίες στους αποφοίτους και τους φοιτητές με θέμα «Κλήση και Αποστολή».

Αμέσως μετά έγινε η απονομή των πτυχίων στους τέσσερις (4) αποφοιτήσαντες, π. Χριστιανό Βέλα, π. Ευάγγελο Αναστασιάδη, Διάκονο Michael Ghebrehwet και κ. Djordje Gojkovic.

Όπως κάθε χρόνο σε όλους τους αποφοιτήσαντες εδόθη η εικόνα του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, προστάτη της Θεολογικής μας Ακαδημίας, την οποία ετοίμασε η Ι. Μονή Παρηγορητίσσης.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος συνεχάρη τους φοιτητές. Ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Πατριαρχικής Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο Θεοφ. Επίσκοπο Πατάρων κ. Αθηναγόρα, τους καθηγητές και όλους τους συνδαιτυμόνες. Διεβίβασε την αγάπη, τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και εψάλη το πολυχρόνιό του.

Η βραδιά έκλεισε με προσευχή από τον Επίσκοπο Τορόντο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά, Θεοφ. κ. Αndriy.

Διαδώστε: