25/02/2022 25/02/2022 Το Αρχιεπισκοπικό Συµβούλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά πραγµατοποίησε µια εποικοδοµητική διαδικτυακή συνεδρίαση, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022. Με πρόεδρο τον Σεβασµιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Σωτήριο, µέλη του Συµβουλίου από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν για να κάνουν αναφορές και ενηµερώσεις και να συζητήσουν σχετικά θέµατα. Αν και η συνεδρίαση ήταν διαδικτυακή λόγω των περιοριστικών µέτρων, ωστόσο, αναπτύχθηκε...
25 Φεβρουαρίου, 2022 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2022 - 17:42

Συνεδρίασε το Αρχιεπισκοπικό Συµβούλιο της Αρχιεπισκοπής Καναδά

Διαδώστε:
Συνεδρίασε το Αρχιεπισκοπικό Συµβούλιο της Αρχιεπισκοπής Καναδά

Το Αρχιεπισκοπικό Συµβούλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά πραγµατοποίησε µια εποικοδοµητική διαδικτυακή συνεδρίαση, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022.

Με πρόεδρο τον Σεβασµιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Σωτήριο, µέλη του Συµβουλίου από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν για να κάνουν αναφορές και ενηµερώσεις και να συζητήσουν σχετικά θέµατα. Αν και η συνεδρίαση ήταν διαδικτυακή λόγω των περιοριστικών µέτρων, ωστόσο, αναπτύχθηκε και ακολουθήθηκε µια πλήρης ημερήσια διάταξη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε µε το «Πάτερ ημών» από όλα τα µέλη και το αγιογραφικό ανάγνωσμα «Έμαθον αυτάρκης είναι» Φιλιπ. 4,11. Ακολούθησε η έκθεση του Αρχιεπισκόπου που περιελάµβανε βασικές ενηµερώσεις, πρωτοβουλίες και εξελίξεις στην πορεία της Ι. Αρχιεπισκοπής. Μετά από συζήτηση µεταξύ των µελών, κατατέθηκαν, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν οι παρακάτω έξι (6) εκθέσεις:

1. Νοµική Έκθεση (Άρχων Γεώργιος Καραγιαννίδης)
2. Οικονοµική Έκθεση (Άρχων Δηµήτριος Άνας)
3. Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολ. Ακαδηµία Τορόντο (Θεοφ. Επίσκοπος Αθηναγόρας)
4. Νεολαία (Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιάκωβος)
5. Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο Φιλοπτώχου Καναδά (Ζωή Βερούτη)
6. Διαδίκτυο και Κοινωνικά Μέσα Ενηµέρωσης (Άρχων Ευάγγελος Σωτηρόπουλος)

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Σεβασµιώτατος ευχαρίστησε θερµά όλα τα µέλη και ιδιαίτερα τον ιερό κλήρο για το έργο του στην υποστήριξη της Εκκλησίας και την προώθηση της ορθόδοξης πίστης στον Καναδά ειδικά κατά τη διάρκεια των προκλήσεων που αντιµετωπίζουµε όλοι µε την πανδηµία του κορωνοϊού.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενθάρρυνε όλα τα µέλη να εντείνουν τις προσπάθειές τους στο έργο τους, ειδικά καθώς ετοιµαζόµαστε να εισέλθουµε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, µε επίκεντρο τη συµµετοχή και την προσέλκυση της νεολαίας µας σε ολόκληρο τον Καναδά.

Η συνάντηση, που διεξήχθη σε οικογενειακό κλίµα, ολοκληρώθηκε µε τον ύµνο “Φως ιλαρόν” και τη φήµη του Παναγιωτάτου Οικουµενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολοµαίου. Τέλος, ο Σεβασµιώτατος ευχαρίστησε και εδοξολόγησε τον Τριαδικό Θεό και ζήτησε από όλους τους συµµετέχοντες να εντείνουν τις προσευχές τους και να ζητήσουν να επικρατήσει ειρήνη στην Ανατολική Ευρώπη και για τους εν Χριστώ αδελφούς µας που κινδυνεύουν στην Ουκρανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων