29/03/2021 01/04/2021 Η Αρχιεπισκοπή Καναδά γιορτάζοντας τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ιδρύει Μουσείο Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς. Οικονομικά συμβάλλει η Κυβέρνηση του Οντάριο με το ποσό των τριακοσίων είκοσι πέντε χιλιάδων δολαρίων ($325.000). Την ανακοίνωση έκανε  ο Πρωθυπουργός του Οντάριο Doug Ford με την Υπουργό Κληρονομιάς, Αθλητισμού, Τουρισμού και Πολιτισμού Lisa MacLeod σε διαδικτυακή συνεδρίαση με τον Αρχιεπίσκοπο...
29 Μαρτίου, 2021 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2021 - 13:11

Μουσείο Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς στον Καναδά

Διαδώστε:
Μουσείο Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς στον Καναδά

Η Αρχιεπισκοπή Καναδά γιορτάζοντας τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ιδρύει Μουσείο Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς. Οικονομικά συμβάλλει η Κυβέρνηση του Οντάριο με το ποσό των τριακοσίων είκοσι πέντε χιλιάδων δολαρίων ($325.000).

Την ανακοίνωση έκανε  ο Πρωθυπουργός του Οντάριο Doug Ford με την Υπουργό Κληρονομιάς, Αθλητισμού, Τουρισμού και Πολιτισμού Lisa MacLeod σε διαδικτυακή συνεδρίαση με τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο, τους βουλευτές της Επαρχιακής Κυβέρνησης, Έφη Τριανταφυλλοπούλου, Χριστίνα Μίτα και Άρη Babikian και τον Άρχοντα, Οστιάριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ευάγγελο Σωτηρόπουλο.

Ο Πρωθυπουργός Ford είπε: « «Το Οντάριο φιλοξενεί µια περήφανη και διαρκώς αναπτυσσόµενη ελληνική κοινότητα. Αυτό το Μουσείο θα έχει έναν προορισµό, να γιορτάζεται η ελληνική κληρονοµιά και ο πολιτισµός, εδώ στο Τορόντο. Το πλεονέκτηµα της επαρχίας µας είναι η πολυµορφία µας και η πολιτιστική µας κληρονοµιά, γι’ αυτό είναι τώρα η κατάλληλη στιγµή που κάνουµε αυτή τη σηµαντική ανακοίνωση, για να σηµατοδοτήσουµε τον Μήνα της Ελληνικής Κληρονοµιάς και την 200ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος απαντώντας είπε: «Εκ μέρους των Ελληνικών Κοινοτήτων του Οντάριο και όλου του Καναδά, διαβιβάζω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη προς τον πρωθυπουργό Ford, την υπουργό κα MacLeod, τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Rod Phillips καθώς και τα Μέλη της Βουλής του Ονταριο, Έφη Τριαναταφυλοπούλου, Χριστίνα Μίτα και Άρη Μπαπικιάν, για την υποστήριξη του Μουσείου Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς το οποίο θα συνεχίζει ανά τους αιώνες την ελληνοχριστιανική παράδοση.

Σκοπός του Μουσείου Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς είναι να συγκεντρώσει αντικείμενα ελληνοκαναδικής ιστορικής αξίας. Το έργο θα τελειώσει εντός του 2022.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή πιστεύει ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και στους αρχαίους σοφούς προγόνους μας. Όλοι μαζί για την κατάκτηση της κορυφής.

Όλοι μαζί να συνεχίσουμε την ιστορία των αρχαίων ελλήνων προγόνων μας και των ηρώων της Επανάστασης. Όλοι μαζί ενωμένοι ως καναδοί ελληνικής καταγωγής και χριστιανοί ορθόδοξοι βαθειά θρησκευόμενοι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων