08/10/2023 08/10/2023 Πραγματοποιήθηκε η φθινοπωρινή συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Καναδά υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Σωτηρίου. Ήταν μία δημιουργική συνεδρίαση καθώς ελάχιστα μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου απουσίασαν. Η συνεδρίαση άρχισε με προσευχή, την οποία διηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος ο οποίος και μίλησε στο σύνθημα της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς «Ἔστιν δὲ πίστις ἐλπιζομένων ὑπόστασις». Εβρ. 11,...
08 Οκτωβρίου, 2023 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2023 - 21:18

Συνεδρίαση Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Καναδά

Διαδώστε:
Συνεδρίαση Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Καναδά

Πραγματοποιήθηκε η φθινοπωρινή συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Καναδά υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Σωτηρίου. Ήταν μία δημιουργική συνεδρίαση καθώς ελάχιστα μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου απουσίασαν.

Η συνεδρίαση άρχισε με προσευχή, την οποία διηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος ο οποίος και μίλησε στο σύνθημα της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς «Ἔστιν δὲ πίστις ἐλπιζομένων ὑπόστασις». Εβρ. 11, 1.

Η ημερησία διάταξη εξαντλήθηκε με πολλή συνεργασία και κατανόηση. Όλες οι επιτροπές (πάντοτε καταρτίζουν γραπτή έκθεση) είχαν εργασθεί με πολύ ζήλο και σύστημα και πολλά επετεύχθησαν την περασμένη εκκλησιαστική χρονιά.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις και τη συζήτηση καταρτίσθηκε πρόγραμμα για τη νέα εκκλησιαστική χρονιά, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή.

Στις συνεδριάσεις του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου έλαβαν μέρος ως παρατηρητές, ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. Σάββας Τσίβικος και η πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης κα Μάργκαρετ Δρίτσα και έδωκαν εκθέσεις για το έργο των οργανισμών τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος διεβίβασε προς όλους την αγάπη, τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Πρόσθεσε επίσης, ότι προσκεκλημένος του Παναγιωτάτου πέρασε περίπου δέκα (10) αξέχαστες ημέρες μαζί του στην Ίμβρο, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Η συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, όπως αναφέρθηκε, άρχισε με προσευχή, αλλά και τελείωσε με προσευχή και ψάλλοντας τον πολυχρονισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων