Οικουμενικό Πατριαρχείο
28 Αυγούστου, 2023

Διαθρησκειακή Επιστημονική Συνάντηση στην Πόλη

Διαδώστε:

Με χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023,  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, οι εργασίες της Επιστημονικής Ημερίδας με τίτλο: «Συνεργασίες σε Δράση: Προς Μία Γη, Μία Οικογένεια, Ένα Μέλλον» («Partnerships in Action: towards One Earth, One Family, One Future»), που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εν εξελίξει ακαδημαϊκού διαλόγου μεταξύ του Χριστιανισμού και του Ισλάμ.

Η Συνάντηση αυτή, που αποτελεί μέρος μίας σειράς αντίστοιχων σημαντικών συναντήσεων που δίνουν την ευκαιρία γόνιμου διαλόγου πάνω σε μείζοντα κοινωνικά ζητήματα, διοργανώνεται με την υποστήριξη της Διεθνούς Οργανώσεως Interfaith Alliance for Safer Communities, και τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών για την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου, της ειρήνης και της προστασίας των παιδιών, καθώς και ακαδημαϊκοί από διάφορες χώρες.

Υπεύθυνος για την Επιστημονική αυτή Συνάντηση από πλευράς του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου/ Οικουμενικό Πατριαρχείο

Πηγή: greek.vema.com.au

 

Διαδώστε: