22/08/2023 22/08/2023 Ο Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων (της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φινλανδίας) υποδέχθηκε στην κατοικία του την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 τον Πρέσβη της Παλαιστίνης Taissir Al Adjour συνοδευόμενο από τον Γ’ Γραμματέα της Πρεσβείας George B.G. Ennabom. Αρχικά ο Παλαιστίνιος Πρέσβης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Αρχιεπίσκοπο Φινλανδίας για τη δήλωσή του σχετικά...
22 Αυγούστου, 2023 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2023 - 13:12

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Φινλανδίας με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Φινλανδίας με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων (της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φινλανδίας) υποδέχθηκε στην κατοικία του την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 τον Πρέσβη της Παλαιστίνης Taissir Al Adjour συνοδευόμενο από τον Γ’ Γραμματέα της Πρεσβείας George B.G. Ennabom.

Αρχικά ο Παλαιστίνιος Πρέσβης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Αρχιεπίσκοπο Φινλανδίας για τη δήλωσή του σχετικά με τα περιστατικά καύσης του Κορανίου στη Σουηδία και συμφώνησε με την άποψη του ότι το κάψιμο ιερών βιβλίων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως ελευθερία της έκφρασης. Eπίσης εξέφρασε ανησυχία για τα δεινά των Παλαιστινίων Χριστιανών, τα οποία, κατά τη γνώμη του, δεν καλύπτονται επαρκώς από τα Φινλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Λέων θυμήθηκε την τελευταία του επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα το 2014, κατά την οποία είχε την τιμή να είναι φιλοξενούμενος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου για μια εβδομάδα. Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, του δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχει καθημερινά σε ιερές ακολουθίες σε διάφορες εκκλησίες και να έχει συναντήσεις με Παλαιστινίους από διάφορους τομείς δραστηριότητας.

Επίσης ο Παλαιστίνιος Πρέσβης και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Λέων συζήτησαν το ενδεχόμενο διοργάνωσης έκθεσης φωτογραφίας στη Φινλανδία με θέμα τις εκκλησίες της Βηθλεέμ με την υποστήριξη της UNESCO.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη να δωρίζει στον Αρχιεπίσκοπο Φινλανδίας μια εικόνα του Μυστικού Δείπνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων