Οικουμενικό Πατριαρχείο
08 Αυγούστου, 2024

Επικοινωνία Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως και Αντιοχείας για την ανησυχητική κατάσταση στον Λίβανο και τη Μ. Ανατολή

Διαδώστε:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επικοινώνησε χθες, Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2024, τηλεφωνικώς προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη και εξέφρασε προς αυτόν την αγωνία και το ενδιαφέρον της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας για την ανησυχητική κατάσταση στον Λίβανο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο Προκαθημένων, εκτός από την κατάσταση στον Λίβανο, εστιάστηκε και στην ευρύτερη περιοχή της δικαιοδοσίας του Πατριάρχη Αντιοχείας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης “τον διεβεβαίωσε διά τας προσευχάς του ιδίου και πάντων των εν Φαναρίω υπέρ της υπερβάσεως των κινδύνων και της συνεχίσεως εν ειρήνη και ασφαλεία της πρωθιεραρχικής διακονίας αυτού και της ζωής και των έργων των υπ᾽ αυτόν δοκιμαζομένων Χριστιανών”.

“Η Α.Μακαριότης ευχαρίστησε θερμώς τον εν Κωνσταντινουπόλει αδελφόν του και τον ενημέρωσεν ότι αυτήν την στιγμήν ο ίδιος και οι περί αυτόν δεν διατρέχουν άμεσον κίνδυνον, παρεκάλεσε δε να συνεχισθούν αι υπέρ αυτών προσευχαί και δεήσεις προς τον Άρχοντα της ειρήνης Χριστόν”, καταλήγει το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Διαβάστε επίσης: 

Οικουμενικός Πατριάρχης: Υψώνουμε τη φωνή μας και δεόμεθα στον Κύριο του ελέους υπέρ του τερματισμού των πολεμικών συγκρούσεων

Οικουμενικός Πατριάρχης: Να επικρατήσει η ειρήνη στον ταραγμένο κόσμο μας, ιδιαιτέρως στη δοκιμαζόμενη Μ. Ανατολή

Διαδώστε: