Οικουμενικό Πατριαρχείο
14 Σεπτεμβρίου, 2024

Επίσκεψη φοιτητών από Πανεπιστήμια της Πόλης στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:

Όμιλος φοιτητών των Πανεπιστημίων Marmara, İstanbul και Boğaziçi της Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και μέλη της Κοινότητος του Sultanahmet Camii (γνωστού ως Μπλέ Τζαμί), συνοδευομένοι από τον υποψήφιο διδάκτορα στον τομέα της Φιλοσοφίας και της επιστήμης των θρησκειών του Πανεπιστημίου του Marmara, Ιερολ. Διάκονο κ. Δανιήλ Ζαφείρη, , επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024, την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου στεγάζεται η Ιερά Θεολογική Σχολή.

Εκεί, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, με τον Πρόεδρο της Εφορείας της  Ιεράς Μονής, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο, όπου τους καλωσόρισε και τους μετέφερε στιγμές από την ζωή της Θεολογικής Σχολής.

Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, στις αίθουσες διδασκαλίας και στην βιβλιοθήκη της Σχολής από τον Καθηγούμενο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και τους πατέρες της Ιεράς Μονής Ιερομόναχο π. Μελέτιο Στεφανάτο και Ιερολ. Διάκονο κ. Αβέρκιο Αγόρη.

Οι φοιτητές, αφού έμειναν ενθουσιασμένοι από την ιστορία και το εμβληματικό κτήριο της Σχολής καθώς και με την διαπροσωπική συνομιλία τους με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

Διαδώστε: