17/06/2022 18/06/2022 Tο Ραδιομέγαρο της Δημόσιας Τηλεόρασης επισκέφθηκε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ξεναγήθηκε στα στούντιο, στο κοντρόλ, στην Αίθουσα Σύνταξης, στην Αίθουσα Συσκέψεων, παρακολούθησε χορωδιακό απόσπασμα των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ και μίλησε στην εκπομπή “Συνδέσεις”, που ήταν εκείνη την ώρα “στον αέρα”. Στην Αίθουσα Συσκέψεων ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακολούθησε βίντεο από το Αρχείο της...
17 Ιουνίου, 2022 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2022 - 11:49

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Διαδώστε:
Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Tο Ραδιομέγαρο της Δημόσιας Τηλεόρασης επισκέφθηκε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ξεναγήθηκε στα στούντιο, στο κοντρόλ, στην Αίθουσα Σύνταξης, στην Αίθουσα Συσκέψεων, παρακολούθησε χορωδιακό απόσπασμα των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ και μίλησε στην εκπομπή “Συνδέσεις”, που ήταν εκείνη την ώρα “στον αέρα”. Στην Αίθουσα Συσκέψεων ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακολούθησε βίντεο από το Αρχείο της ΕΡΤ με την ιστορία και τη δράση του.

Ο Παναγιώτατος πραγματοποίησε ιστορική επίσκεψη την Παρασκευή, 17η Ιουνίου 2022, στην ΕΡΤ, ανταποκρινόμενος στην επίσημη πρόσκληση που του είχε απευθύνει η Διοίκηση της ΕΡΤ και επισκέφτηκε το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Τον κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν στην είσοδο του κτηρίου ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας και Γιώργος Γαμπρίτσος, και τον ξενάγησαν στους χώρους του Ραδιομεγάρου, τονίζοντας τη χαρά αλλά και την τιμή που νιώθουν όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου επισκέφθηκε το Ραδιομέγαρο.

Ο Πατριάρχης περιηγήθηκε στους χώρους, προκειμένου να δει από κοντά τα νέα στούντιο και το control ειδήσεων της ΕΡΤ, όπως και τη νέα μεγάλη αίθουσα των δημοσιογράφων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ χωρίς να έχει προγραμματιστεί δέχθηκε να μπει και στο πλατό της εκπομπής «Συνδέσεις», για να παρακολουθήσει από κοντά πώς βγαίνει μια ζωντανή εκπομπή στον αέρα, όπου είχε μια σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο. Κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο πλατό της εκπομπής, έδωσε τις θερμές ευχές του και την ευλογία του προς όλους τους εργαζομένους και τηλεθεατές της ΕΡΤ.

Ο κ. Βαρθολομαίος, στη συνέχεια, συναντήθηκε με όλους τους γενικούς διευθυντές της ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη λειτουργία τόσο του ειδησεογραφικού όσο και του ψυχαγωγικού προγράμματος της ΕΡΤ, ενώ παρακολούθησε στο video wall της αίθουσας συσκέψεων, ένα σύντομο βίντεο το οποίο είχε δημιουργήσει η Διεύθυνση του Αρχείου της ΕΡΤ, με αποσπάσματα εκπομπών από την ποιμαντική διαδρομή του. Λαμβάνοντας τον λόγο επαίνεσε το έργο που γίνεται στην ΕΡΤ, την ψύχραιμη και αντικειμενική ενημέρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό μέσα στο χάος που υπάρχει, η ύπαρξη ενός δημόσιου μέσου όπως η ΕΡΤ». Κάλεσε, μάλιστα, τους δημοσιογράφους να αναδεικνύουν περισσότερες καλές ειδήσεις καθώς, όπως είπε, «το καλό πάντοτε υπερισχύει του κακού».

Ο Πατριάρχης συνομίλησε φιλικά με δεκάδες εργαζομένους της εταιρείας, ενώ η Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη, τον καλωσόρισε ψάλλοντας τη Φήμη του Οικουμενικού Πατριάρχου. Στη συνέχεια, με τη συνοδεία του παρακολούθησε, στο Στούντιο Β του Ραδιομεγάρου, την πρόβα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Οικονόμου, ενόψει της συναυλίας που θα δώσει την προσεχή Τρίτη στο Ηρώδειο, και συνεχάρη τους μουσικούς.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, λίγο πριν αναχωρήσει, αντάλλαξε δώρα και ευχές με τα στελέχη της ΕΡΤ και ευχήθηκε σε όλους υγεία και προκοπή.

Πηγή: ert.gr

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων