Οικουμενικό Πατριαρχείο
27 Σεπτεμβρίου, 2024

Επίτιμος Δημότης Παλλήνης αναγορεύθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Διαδώστε:

Ο Οικουμενικος Πτριαρχης Βαρθολομαιος εφθασε σημερα στην Αθηνα για μια σειρα εκδηλωσεων που ειναι προσκεκλημενος .Σημερα το βραδυ ο Δημος Παλληνης Γερακα σε ειδκη πανηγυρικη εκδηλωση αναγοιρευσε τον Οικουμενικο Πατριαρχη Βαρθολομαιο σεπιτιμο δημοτη της Πολης .Ο Δημαρχοε Χρηστος Αηδονης του απενειμε το χρυσο κλειδι της πολης σε μια μεγαλη συγκεςντρωση στην οποια παρευρεθηκαν οι Υπουργοι Ζετα Μακρη(υφυπ.Παιδειας), Μακις Βοριδης(Υπ.Επικρατειας) Γιωργος Κωτσηρας υφυπ,. εξωτερικων, Βασιλης Οικονομου(υφυπ, Μεταφορων) οι βουλευτες Γιωργος Βλαχος (Ν.Δ) Μανωλης Χριστοδουλακης(ΠΑΣΟΚ) Γιωργος Καραμερος(ΣΥΡΙΖΑ) οι πρ. Υπουργοι Ελ.Οικονομου , η αντιπεριφερειαρχης Βασ, Καβαλλαρη, οι Δημαρχοι Παιανιας, Κορωπι και ολο το Δημοτικο Συμβουλιο . Παραλληλα ο Πατριαρχης εκανε τα αποκαλυπτηρια αναμνηστικης πλακσς για την ονομασια της αιθουσας του Δημοτικου Συμβουλιου και εν συνεχεια φυτευσε μια ελια στην πλατεια εξω απο το Δημαρχειο ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Επίτιμος Δημότης Παλλήνης αναγορεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης 26ης Σεπτεμβρίου 2024, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στον οποίο και παραδόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης.

«Είναι μια βραδιά, ένα πανηγύρι που θα θυμάμαι για πάντα» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Παναγιώτατος, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι δημότες.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το χρυσό κλειδί της πόλης.

Νωρίτερα, τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν 35 μαθητές μουσικού σχολείου της περιοχής που έπαιζαν παραδοσιακά τραγούδια.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συμβολικά, φύτεψε έξω από το Δημαρχείο μία ελιά, σύμβολο ειρήνης, ενώ έγινε και αποκάλυψη πλάκας με την ονοματοδοσία της οδού Ίμβρου, της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, οι Υφυπουργοί Παιδείας Ζέττα Μακρή, Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος (ΝΔ), Μανώλης Χριστοδουλάκης (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Καραμέρος (ΣΥΡΙΖΑ) κ.ά.

Νωρίτερα το απόγευμα ο Παναγιώτατος έφτασε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, όπου στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση.

Περισσότερες φωτογραφίες από τον φακό του Χρήστου Μπόνη:

Διαδώστε: