04/06/2024 04/06/2024 Τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024, απουσιάζοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στο εξωτερικό, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ τέλεσε τρισάγιο στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μεγάλου Πρωτοπρεσβυτέρου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Γεωργίου Τσέτση. Ο αείμνηστος υπήρξε ένας από τους λογίους κληρικούς του Θρόνου και κατέλειπε πλούσιο...
04 Ιουνίου, 2024 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2024 - 12:18

Φανάρι: Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μεγάλου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τσέτση

Διαδώστε:
Φανάρι: Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μεγάλου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τσέτση

Τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024, απουσιάζοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στο εξωτερικό, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ τέλεσε τρισάγιο στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μεγάλου Πρωτοπρεσβυτέρου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Γεωργίου Τσέτση.

Ο αείμνηστος υπήρξε ένας από τους λογίους κληρικούς του Θρόνου και κατέλειπε πλούσιο συγγραφικό έργο. Πολυδιάστατη ήταν η προσφορά του προς την Μητέρα Εκκλησία και στο πεδίο των διαχριστιανικών διαλόγων, ιδίως μέσω της πολυετούς θητείας του στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, ως στελέχους και αργότερα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ως Μονίμου Αντιπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ, μεταξύ άλλων, υπήρξε και βαθύς γνώστης του λειτουργικού Τυπικού, της εκκλησιαστικής μουσικής, και ειδικότερα του “Πατριαρχικού ύφους” και της Φαναριώτικης ψαλτικής παραδόσεως. Είη η μνήμη αυτού αιωνία!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων