23/10/2024 23/10/2024 Τριάντα τρία χρόνια συμπληρώθηκαν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 από την ημέρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εξελέγη στην κορυφή της Ορθοδοξίας, ως ο 270ος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης διαδεχόμενος τον μακαριστό Πατριάρχη Δημήτριο Α’ ο οποίος είχε εκδημήσει λίγες ημέρες νωρίτερα. Για την 33η επέτειο της εκλογής και αναρρήσεως στον...
23 Οκτωβρίου, 2024 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2024 - 19:54

H 33η επέτειος εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Φανάρι

Διαδώστε:
H 33η επέτειος εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Φανάρι

Τριάντα τρία χρόνια συμπληρώθηκαν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 από την ημέρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εξελέγη στην κορυφή της Ορθοδοξίας, ως ο 270ος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης διαδεχόμενος τον μακαριστό Πατριάρχη Δημήτριο Α’ ο οποίος είχε εκδημήσει λίγες ημέρες νωρίτερα.

Για την 33η επέτειο της εκλογής και αναρρήσεως στον πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο, ο Παναγιώτατος συμπροσευχήθηκε κατά τη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό το πρωί της Τρίτης, 22ας Οκτωβρίου 2024, υπό του Πανοσιολ. Μέγα Πρωτοσυγκέλλου κ. Γρηγορίου, και δοξολόγησε τον Άγιο Θεό για όλες τις δωρεές και ευεργεσίες της χάριτός Του.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο εορτάζων Πατριάρχης μετέβη σε εστιατόριο ομογενών και ευλόγησε το δείπνο, το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του Παναγιωτάτου και της σεβασμίας Ιεραρχίας στην Πόλη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος βρίσκεται στο σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου μαζί με όμιλο εκλεκτών ομογενών από την Ιερά Μητρόπολη Σικάγου.

Στα επιδόρπια αντηλλάγησαν προπόσεις και αναμνηστικά δώρα μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Μητροπολίτη Σικάγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α’: 33 έτη στην κορυφή της Ορθοδοξίας

(Φωτογραφία αρχείου: Νίκος Παπαχρήστου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων