27/05/2022 28/05/2022 Έφτασε στο Άγιον Όρος λίγο πριν τις 7:00 το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου 2022 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Αποστολή: Άγιον Όρος – Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr   Κατά την άφιξή του στο λιμανάκι της Δάφνης ο Παναγιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον πολιτικό διοικητή Αθανάσιο Μαρτίνο και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους....
27 Μαΐου, 2022 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2022 - 4:15

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Έφτασε στο Άγιον Όρος λίγο πριν τις 7:00 το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου 2022 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

  • Αποστολή: Άγιον Όρος – Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

 

Κατά την άφιξή του στο λιμανάκι της Δάφνης ο Παναγιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον πολιτικό διοικητή Αθανάσιο Μαρτίνο και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους. Ακολούθως έφτασε στις Καρυές, όπου τον υποδέχθηκαν οι ηγούμενοι και οι αντιπρόσωποι των είκοσι μονών και στην συνέχεια ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρος ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Ι. Μονές Ιβήρων, όπου θα καταλύσει το πρώτο βράδυ και θα λειτουργήσει την επομένη ως Ιερεύς στο Παρεκκλήσι της Πορταΐτισσας, Καρακάλλου και Μεγίστης Λαύρας, καθώς και την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, ενώ την Κυριακή, το πρωί, θα προεξάρχει της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, καθ’ οδόν προς Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθεί το Ιερό Πατριαρχικό και Σταυροπηγιακό Μετόχιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια της Χαλκιδικής, όπου θα τελέσει Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει με προορισμό την Ι. Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, στην οποία θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, μέχρι και την 1η Ιουνίου, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου και των Δημάρχων Καλαμαριάς κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη και Θερμαϊκού κ. Γεωργίου Τσαμασλή.

Λίγο πριν την αναχώρησή του για την Πόλη, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί την έδρα της Ιμβριακής Ενώσεως Μακεδονίας-Θράκης.

 

Βίντεο από την επίσημη υποδοχή στις Καρυές:

 

 

Βίντεο από την επίσημη Δοξολογία στον Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές:

 

 

 

 

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O Οικουμενικός Πατριάρχης στο Κέντρο Διαφυλάξεως Αγιορειτικής Κληρονομιάς (Κε.Δ.Α.Κ.)

Η αντιφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη στην «Βυζαντινή Οικουμένη» (Θεσσαλονίκη, 27 Μαΐου 2022)

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη σε Νέα Τένεδο και Νέα Τρίγλια

Οικουμενικός Πατριάρχης σε Στ. Καλαφάτη: Όλοι σας αναγνωρίζουν ως θρησκευόμενο πρόσωπο

Στο Άγιο Όρος σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Πώς κύλησε η δεύτερη ημέρα της επισκέψεώς του στην Ελλάδα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων