Οικουμενικό Πατριαρχείο
01 Σεπτεμβρίου, 2024

Η εορτή της Παναγίας Παυσολύπης στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:

Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τελέστηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024, ο εόρτιος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Παυσολύπης, της οποίας η ιερά εικόνα θησαυρόζεται στην Σχολή. Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, Έφορος της Σχολής, ο οποίος στο τέλος της Λειτουργίας ευλόγησε την αρτοκλασία.

Εκκλησιάστηκαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αραβισσού κ. Κασσιανός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, και Συνάδων κ. Αντώνιος, ο Πανοσιολ. Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Χρυσαυγής με όμιλο Καθηγητών που βρίσκονται στην Πόλη για τις εργασίες του Halki Summit VI, ο Άρχων κ. Γ. Στεφανόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, καθώς και πολυπληθείς όμιλοι προσκυνητών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής, κατά την οποία ανταλλαγή αντελλάγησαν προσφωνήσεις μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και του αγ. Καθηγουμένου, και εόρτιος τράπεζα, ευλογηθείσα από τον προεξάρχοντα Αρχιερέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εσπερινός της Συνάξεως της Παναγίας Παυσολύπης στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε: