Οικουμενικό Πατριαρχείο
25 Ιουνίου, 2024

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη πανηγύρισε χθες, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 24 Ιουνίου 2024, το ναΰδριο της Αγίας Τριάδος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης με την τέλεση του εορτίου Όρθρου και Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Εκκλησιάστηκαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου ενταύθα, ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, όμιλος αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής, με επικεφαλής τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Νικόλαο Ξεξάκη, Πρόεδρο της εν Αθήναις Εστίας Θεολόγων Χάλκης και φίλων αυτής, κληρικοί και μοναχοί, καθώς και πιστοί από τα Πριγκηπόννησα, την Πόλη και την Ελλάδα.

Κατά την επακολουθήσασα δεξίωση στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής, ο Καθηγούμενος προσφώνησε τους παρισταμένους, αναφερόμενος στην σημερινή εορτή, αλλά και στην επ’ αισίοις αρξαμένη εκ βάθρων ανακαίνιση του κτηριακού συγκροτήματος της Σχολής με την γενναιόδωρη χορηγία του Άρχοντος Έξαρχου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αθανασίου Μαρτίνου.

Ακολούθως, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Εστίας Θεολόγων Χάλκης, κ. Ν. Ξεξάκης, αλλά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και αναφέρθηκε στο “πνεύμα της Χάλκης”, που αποτελούσε αυτό το πνεύμα της Μεγάλης Εκκλησίας για την εκπλήρωση της Οικουμενικής αποστολής της.

Τέλος, ακολούθησε εόρτιος τράπεζα για τους εκκλησιασθέντες πιστούς, ευλογηθείσα από τον προεξάρχοντα Αρχιερέα.

Διαδώστε: