04/05/2023 04/05/2023 Την ιστορική Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου στην Φλωρεντία επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με την Συνοδεία του. Η Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου είναι ο πρώτος καθεδρικός ναός της πόλης, ο πρώτος χώρος της χριστιανικής λατρείας που ανεγέρθηκε στην πόλη των Μεδίκων. Ήταν η πρώτη έδρα των επισκόπων της πόλης, από...
04 Μαΐου, 2023 - 12:33

Η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον ιστορικό ναό του Αγίου Λαυρεντίου Φλωρεντίας

Διαδώστε:
Η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον ιστορικό ναό του Αγίου Λαυρεντίου Φλωρεντίας

Την ιστορική Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου στην Φλωρεντία επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με την Συνοδεία του.

Η Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου είναι ο πρώτος καθεδρικός ναός της πόλης, ο πρώτος χώρος της χριστιανικής λατρείας που ανεγέρθηκε στην πόλη των Μεδίκων. Ήταν η πρώτη έδρα των επισκόπων της πόλης, από όπου ξεκίνησε ο ευαγγελισμός της ευρύτερης περιοχής της Τοσκάνης. Ο Ναός εγκαινιάστηκε από τον Άγιο Αμβρόσιο, επίσκοπο Μεδιολάνων, που τον αφιέρωσε στον Άγιο Αρχιδιάκονο και Μάρτυρα Λαυρέντιο.

Ο Παναγιώτατος και η Συνοδεία του έγιναν δεκτοί στην είσοδο του Ναού από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο- Μητροπολίτη Φλωρεντίας Καρδινάλιο κ. Giuseppe Betori , από τον Προϊστάμενο της Βασιλικής (Priore Mitrato della Basilica di San Lorenzo Mons . Marco Domenico Viola και τους Κανονικούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας μετά από την καθιερωμένη δέηση ο Παναγιώτατος και τα μέλη της Συνοδείας του είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του Ναού και στις Cappelle Medicee , όπου και τα ταφικά συγκροτήματα της οικογένεια των Μεδίκων.

Στην συνέχεια παρατέθηκε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Παναγιωτάτου και των μελών της Συνοδείας του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Φλωρεντία και το Σαλέρνο, ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις των εκεί Ρωμαιοκαθολικών Εκκλησιαστικών Αρχών.

Κατά την τελευταία ημέρα του ταξιδιού του στην Ιταλία, την Κυριακή, 7 Μαΐου, θα επισκεφθεί τη Νεάπολη, όπου θα χοροστατήσει στον Ελληνορθόδοξο Ι. Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου και θα ευλογήσει τους Ορθοδόξους πιστούς που διαβιούν σε αυτή την ιστορική πόλη.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος και ο επιχώριος Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, ο Διάκονος της Σειράς κ. Βαρνάβας Γρηγοριάδης, και ο κ. Νικόλαος Παπαιωάννου, Γραμματέας στο Πατριαρχείο.

Διαβάστε επίσης:

Η Μπολόνια πρώτη στάση της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιταλία

Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Κεντρικής Ιταλίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη από τη Φλωρεντία για την προστασία του περιβάλλοντος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων