05/11/2022 05/11/2022 Με τον με τον Προϊστάμενο του Σταυροπηγίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, Επίσκοπο Κομάνων κ. Μιχαήλ, συναντήθηκε κατά την επίσκεψή της στην δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο χώρα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ελληνικής...
05 Νοεμβρίου, 2022 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2022 - 8:48

Κίεβο: Συνάντηση Σακελλαροπούλου με τον Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Διαδώστε:
Κίεβο: Συνάντηση Σακελλαροπούλου με τον Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Με τον με τον Προϊστάμενο του Σταυροπηγίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, Επίσκοπο Κομάνων κ. Μιχαήλ, συναντήθηκε κατά την επίσκεψή της στην δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο χώρα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ουκρανία κ. Εμμανουήλ Ανδρουλάκης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε, επίσης, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας Κιέβου. Στη συνέχεια, μετέβη στον «Τοίχο Πεσόντων Μαχητών στον Ρωσο-Ουκρανικό Πόλεμο», όπου εναπόθεσε λουλούδια.

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις νέες πτέρυγες του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας και επισκέφθηκε την έκθεση «Ουκρανία-Σταύρωση» με ρωσικά τεκμήρια από την εισβολή, καθώς και την έκθεση «Martyrologist-Children» για τα παιδιά που έπεσαν θύματα, στο οποίο και δώρισε ελληνικά παιχνίδια. Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εναπόθεσε, συμβολικά, μια σύνθεση με σιτάρι για τα θύματα του Μεγάλου Λιμού 1932-1933, στο Εθνικό Μουσείο της Γενοκτονίας του Γολοντομόρ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων