11/06/2024 11/06/2024 Την ευγνωμοσύνη του για την πατρική στοργή που δείχνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και τον Ουκρανικό λαό, εξέφρασε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος, με αφορμή τα ονομανστήρια του Παναγιωτάτου. “Ο λαός μας θα θυμάται για πάντα τις...
11 Ιουνίου, 2024 - 10:20

Κιέβου Επιφάνιος: Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Κιέβου Επιφάνιος: Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Την ευγνωμοσύνη του για την πατρική στοργή που δείχνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και τον Ουκρανικό λαό, εξέφρασε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος, με αφορμή τα ονομανστήρια του Παναγιωτάτου.

“Ο λαός μας θα θυμάται για πάντα τις δίκαιες και ιστορικές αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την χορήγηση της αυτοκεφαλίας στη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Δεν κουραζόμαστε να εκφράζουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και ολόκληρη την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως για αυτές τις ιστορικές αποφάσεις”, σημειώνει.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Κιέβου ευχαριστεί τον Παναγιώτατο και για την άμεση καταδίκη του πολέμου μετά την ρωσική εισβολή αποκαλώντας τον πόλεμο αυτό ως “διαβολικό πόλεμο”. “Σας ευχαριστούμε, Παναγιώτατε, για την στήριξη στην Εκκλησία μας και τον λαό μας και την πεποίθησή σας ότι η Ουκρανία είναι ανίκητη και πνευματικά ισχυρή”, αναφέρει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων