Οικουμενικό Πατριαρχείο
28 Φεβρουαρίου, 2021

Με την ευχή να έρθουν καλύτερες μέρες για τη Χάλκη

Διαδώστε:

Σήμερα, Κυριακή του Ασώτου, 28.2.2021, εορτή του Αγίου Κασσιανού του Ρωμαίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός , τελέστηκε στο ναΰδριο της Σχολής υπ’ αυτού ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου ενταύθα.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση κατά την οποία ο Θεοφιλέστατος Καθηγούμενος δέχθηκε τις εόρτιες ευχές της αδελφότητος και περιορισμένου (λόγω των ισχυουσών απαγορεύσεων κυκλοφορίας) αριθμού πιστών.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε ο Αναστάσιμος εόρτιος Εσπερινός. “Ευχόμαστε ο Κύριος να χαρίζει στον Καθηγούμενο υγεία, δύναμη και φωτισμό, ώστε να συνεχίσει να επιτελεί το έργο που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία και ο Πατριάρχης μας, αλλά και να τον αξιώσει να δει καλύτερες ημέρες για την Θεολογική Σχολή”, αναφέρει σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Αργότερα την Σχολή επισκέφθηκε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πατρικώς ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο για τα ονομαστήριά του.

Διαδώστε: