Οικουμενικό Πατριαρχείο
25 Μαΐου, 2021

Ο Μητροπολίτης Ανέων Μακαρίος στην ενορία της Αγίας Μαρίνης Νέας Φιλαδελφείας

Διαδώστε:

Την Κυριακή του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην ενορία της Αγίας Μαρίνης Νέας Φιλαδελφείας, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Ο Σεβασμιώτατος αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Νικαίας κυρού Κωνσταντίνου και της αειμνήστου ιατρού Σουμέλας Τερζάνη, με την οποία συνεργάστηκε κατά την διακονία Του στην Ελβετία, ενώ στο τέλος αναφέρθηκε στις αγαθές αναμνήσεις που αποκόμισε από τις μεγάλες αυτές εκκλησιαστικές προσωπικότητες.

Με την αείμνηστο δρ. Σουμέλα Τερζάνη, ο Σεβασμιώτατος από την ημέρα της διακονίας Του ως Επίσκοπος στην Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας και από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Εκκλησίας της Βασιλείας, συνεργάστηκε στενά στο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας και για την απόκτηση Ιερού Ναού με τις ευλογίες Του μακαριστού ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Ελβετίας Δαμασκηνού έως της απόκτηση των αναγκαίων τόσο για την αγορά οικοπέδου όσο και για την ανέγερση του Ναού.

Δυστυχώς η επελθούσα ασθένεια του μακαριστού Μητροπολίτου Δαμασκηνού, δεν τον αξίωσε να δει τον ανεγερθέντα Ναό της Του Θεού Σοφίας, τον οποίο θεμελίωσε και εγκαινίασε στις 12 Οκτωβρίου 2003, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Διαδώστε: